©Starsport
©Starsport

Lajović završio učešće u Melburnu za dva i po sata

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 04:17

Srpski teniser poražen u prvom kolu od 133. tenisera sveta

Dušan Lajović još jednom nije uspeo da prođe prvo kolo nekog od grend slem turnira. Šesti put zaredom. Na otvaranju borbe u Melburnu, izgubio je od 133. tenisera na ATP listi, Italijana Đulija Cepijerija sa 1:3 (6:3, 3:6, 6:3, 7:6 (7-3)).

Tako je srpski teniser učešće na Australijan openu završio za svega dva i po sata. Tek na momente je igrao kako ume, imao priliku u taj-brejku da izbori peti set, ali je prilično olako ispustio. Tako će mladi na megdan Kamerunu Noriju u narednom kolu.

Izabrane vesti

Italijan je na kraju imao 15 asova, naspram samo dva Lajovićeva, a zabeležio je i čak 59 vinera, dok je 51. reket sveta stao na 19, pa iako je imao značajno manje neiznuđenih grešaka (22:39), nikako nije uspevao da parira 11 godina mlađem rivalu.

Već u drugom gemu uvodnog seta je Cepijeri uzeo servis Dušanu i do kraja bez većih problem sačuvao prednost za 1:0. Uzvratio je Lajović uzimanjem brejka u četvrtom gemu drugog seta, potom je odbranio tri brejk šanse i iskoristio drugu set loptu za 1:1.

Kada se činilo da bi mogao da preuzme kontrolu, ponovo je dozvolio rani brejk rivalu i u nastavku trećeg seta kao da se predao - 3:6 bez ijedne brejk lopte. Ipak, pružio je dobar otpor Italijanu i uzeo novi brejk u četvrtom setu, ali mu je odmah dozvolio ribrejk. Vodila se velika borba za šesti gem, imao je Lajović tri brejk prilike, ali nije nijednu iskoristio... Otišlo se taj-brejk, koji je Cepijeri gotovo rutinski rešio u svoju korist sa 7:3.


tagovi

Dušan LajovićAustralijan openAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara