(©Reuters)
(©Reuters)

Ljubičić: U nekom drugom sportu finale Đoković – Federer sa Vimbldona 2019. bi se završilo nerešeno

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 11:00

“Nikada nisam rekao da je Federer bio na 70 odsto u tom meču, napotiv, bio je na “milion” odsto”, kaže hrvatski trener

Velike pobede, veliki trofeji i uspesi su ono što će Rodžer Federer videti za sobom kada posle Lejver kupa za koji dan okači reket o klin.

Ali, niko, ni najveći svih vremena u svim sportovima nisu prošli bez nekog bolnog poraza, koji ih je isto tako definisao kao sve pobede. A, kada je Federer u pitanju, to je finale Vimbldona 2019. godine, kada je u epskom meču izgubio od Novaka Đokovića, iako je u jednom momentu u petom setu imao dve vezane meč lopte.

Izabrane vesti

Federerov trener Ivan Ljubičić pričao je za sajt Tenis Mejdžors, pored ostalog i o tom meču.

Na pitanje kako je izgledao njihov susret u svlačionici posle meča i kako je utešio Federera, Ljubičić je pričao:

Samo smo se posle meča na kratko sreli u svlačionici jer je Rodžer morao na konferenciju za novinare. Posle toga smo otišli kući i završili slaveći što je igrao u finalu. Naravno, na početku atmosfera nije bila tako sjajna, ali uspeli smo da je preokrenemo u nešto pozitivno. Kako? Pozvali smo neke ljude, neke prijatelje, imali dobru muziku. Bilo je malo “glumimo da je dobro”, ali se na kraju pretvorilo zaista u dobru atmosferu. Na kraju, nije to bila tragedija epskih razmera, ali je bila velika šteta, jer je Rodžer igrao fantastično i bio sam jako ponosan na njega kao trener. Bio je jako blizu, ali nekad dobijete, nekad izgubite. Prešli smo preko toga. Na kraju, ispostavilo se da je to bila njegova poslednja šansa da osvoji grend slem, ali to nismo znali u tom trenutku. Verovali smo da će imati još neku priliku”, pričao je Ljubičić.

Pitali su hrvatskog trenera i šta je, po njemu, bilo ključnom što je odlučilo taj meč.

Iskreno rečeno, ne znam da li je bilo baš nešto presudan. Prosto, neko je morao da pobedi, a oni su gurali jedan drugog do krajnjih granica. Da je neki drugi sport u pitanju, završilo bi se nerešeno, bez pobednika. Ali, Novak je ovde trijumfovao. Ono što me najviše rastužilo je što je Rodžer igrao fenomenalno, dva seta je dobio lako, u ostala tri je bio ili bolji ili izjednačen. Ali, ok, tokom karijere dobio je mnogo mečeva u kojima nije bio na najboljem nivou, tako da što se toga tiče, ne možemo da se žalimo”.

Jednu stvar je Ljubičić morao da kaže, jer je prethodno loše citiran.

“Želim samo da razjasnim jednu stvar, jer sam loše citiran: nikada nisam rekao da je Federer bio na 60-70 odsto svojih mogućnosti u finalu 2019. Bio je na milion odsto! Rekao sam da je na Vimbldonu 2021. bio na 60-70 odsto, što je bilo očigledno”, podvukao je Ljubičić.


tagovi

Novak ĐokovićRodžer FedererIvan Ljubičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara