Lomljenje valonske strele: Đoković vs Gofan

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.19. | 11:13

Do pete vimbldonske titule našem teniseru preostala su još tri, najteža stepenika koje danas od 14 časova počinjemo da odbrojavamo, a prvi je veoma nezgodni Belgijanac. Pobednik ide u polufinalu na boljeg iz meča između Peje i Bautista Aguta

I ovo, 133. izdanje Vimbldona polako se privodi kraju. U ženskom singu preostala su još samo tri meča, a u muškom se danas igraju četvrtfinala. Naravno, nama svakako najinteresantinije je ono u kojem je Novak Đoković.

Pred njim je od 14 časova jedan od najnezgodnijih protivnika kojeg je mogao da dobije u žrebu (ne računajući naravno Nadala i Federera). U pitanju je neizmerno talentovani, ali i dalje nedovoljnio uspešni David Gofan. Naš as vodi sa 5-1 u međusobnim susretima, a Belgijanac je slavio samo 2017. na šljaci Monaka kada je Đoković imao problema sa laktom. A i tada je mora da igra tri seta.

Izabrane vesti

POBEDNIK TURNIRA - KVOTE

N. ĐOKOVIĆ - 1,70
R. FEDERER - 4,10
R. NADAL - 4,10
R. B. AGUT - 40,0
S. KVERI - 40,0
D. GOFAN - 50,0
K. NIŠIKORI - 50,0
G. PEJA - 80,0

U svakom slučaju, nije mnogo trenutno 23. reket sveta namučio do sada Srbina, ali to ne znači da neće danas. Motivisan je, nema šta da izgubi i zaista sjajno igra u ovom delu sezone na travnatim podlogama. Odlično se kreće, udara sa obe strane vrhunski, po čemu je jedan od najboljih na turu, tako da može da napadne i forhendom i bekendom. Brz je i neumoran.

Slaba strana mu je što je fizički nešto sitniji, tako da mu servis nije ubitačno oružje. Šta više, to je problem koji će Đoković silno eksploatisati i napadati. I ako bi ga tu izbacio iz "zone komfora", Beograđanin je obavio pola posla. Dosta toga će zavisiti od početka meča, jer ako se tu Nole odlepi od rivala, jasan je kraj, ali ako Gofan ostane u klinču i nastavi da, bukvalno kao bokser prima i zadaje udarce mogao bi ovaj dvoboj da potraje.

"Novak igra tako dobro na grend slemovima... Mnogo je teško pobediti ga na tri osvojena seta, a naročito na travi. Kda igra najbolje što zna, nema boljeg na travi, Čak je bolji i od Federera. Mnogo je težak protivnik, tako konstatan, snažan, brz... Ali, i on je čovek, a na meni je da dam sve!", realan je 28-godišnji Valonac koji je u dosadašnja četiri meča u Londonu izgubio samo tri seta.

Dosta toga će zavisiti od prvog reketa sveta, to je svima jasno. Jer ako on bude na najvišem nivou, a u prošlom meču protiv mladog Uga Imbera je samo na trenutke pokazivao svoju najbolju verziju koju uvek čuva za kraj, sledi mu novo grend slem polufinale.

"Nikada se nismo ukrstili na travi, tako da moram da se pripremim dobro za to, da uradim analize. Mislim da mu ova podloga izuzetno odgovara, pre svega zbog njegovih brzih nogu. Pre Vimbldona je stigao finala u Haleu sa Federerom, evo ga sada ovde u četvertfinalu i igra odlično. Imao je problema sa povredama, ali ih se otarasio i sada igra svoj najbolji tenis. A i stručni štab mu vodi Tomas Johanson, grend slem šampion. David je neko ko zna da igra na velikoj sceni, njega takve stvari ne koče.", upozoravajuće su reči su prvog nosioca.

Da li će La Gof uspeti da izvuče ono najbolje iz sebe, al samim tim i iz protivnika ostaje da se vidi, a naša prognoza je četiri seta i pobeda Đokovića.

Pobednik tog meča ide na boljeg iz susreta dva majstora igre na šljaci, Davida Peje i Roberta Bautista Aguta. To što su dseopni probili među osnžma najboljih, najbolje ilustruje koliko je spora igra ove godine na Vimbldonu, pre svega zahvaljujući veoma teškim loptama, a ne podlozi. Zato je usotal i Nadal tako komotan ove godine u Lodonu. Ovo će im biti treće odmeravanja, a drugo u 2019. Španac vodi sa 2-0 i veliki je favoasir prela kvotama. Ali, ako smatrate da je Argentinac može do trijumfa tu je koeficijent 4,00 na njega. Peja je imao nekoliko zasista žnapornih mečeva i nezgodnih protivnika, tako da je umor kod njega fakrot koji bi mogao da uzme danak ako se bude igralo na 4+ setova. A upravo to i očekujemo (kvota je 1,75).

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara