Filip Krajonović ©Reuters
Filip Krajonović ©Reuters

Lopez izbombardovao Krajinovća za duel sa Nadalom

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 12:47

Srpski reprezentativac propustio prednost i ukazane prilike u prvom kolu pariskog mastersa, ali nije mogao ništa protiv 21 asa

Počeli su danas obračuni u glavnom žrebu matersa u Parizu i odmah na startu loše vesti za srpski tenis, pošto je ispao Filip Krajinović.

Naš reprezentativac je, ne samo zahvaljući strašnim servisima Felisijana Lopeza (osvojena 34 od 34 prva servisa, 21 as), nego i slabom igrom u prelomnim momentima doživeo težak poraz - 6:7 (11), 1:6 i to na turniru na kojem je ostvario najveći uspeh u karijeri kada je 2017. igrao finale.

Izabrane vesti

Da sve bude još gore, poveo je danas Somborac sa 3:0 u gemovima, ali se stari španski vuk ipak vratio i uspeo da dogura prvi set do taj-brejka. A tamo prvi tri vezane set-lopte Fiće, potom i četvrta, pa prilika da 39-godišnji rival završi set u svoju korist, pa opet set-lopta za momka iz Sombora, pa Lopeza, pa Filipa, pa opet Lopeza koji je udario tačku na ovaj deo igre. Ima je naš as čak sedam set lopti, ali nije mu se dalo. Razlog je strašan servis iskusnog Španca, ali i slabe reakcije našeg asa u prelomnim momentima.

Lopez je nastavio da bombarduje Krajinovića, a ovaj je očigledno u šoku zbog propuštenih prilika dozvolio protivniku brejk odmah u nastavku susreta. Kada je video da nema šta više da izgubi, srpski reprezentativac je krenuo da pojačava tempo, ali i da promašuje, te je ubzo bilo 4:0. Krajinoviću rastanak od Janka Tipsarevića nakon godinu dana saradnje očigledno nije prijao pošto je odigrao jedan od slabijih mečeva u nastavaku sezone.

Felisijanao Lopez je tako postao najstariji teniser koji je zabeležio trijumf na pariskom mastresu, još od legendarnog Džimija Konrosa, 1981, tada dve sedmice starijeg. Naredni protivnik mu je prvi nosilac, u izostanku Novaka Đokovića, drugi reket sveta Rafael Nadal koji je bio slobodan u prvom kolu. Titulu je prošle godine osvojio Đoković, ali je odustao od učešća pošto zbog privremenog načina bodovanja ne gubi poene (1.000) osvojene u Parizu 2019.


tagovi

Filip KrajinovićFelisijano LopezATP ParizMasters ParizRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara