Loša procena Fučoviča vratila frustriranog Đokovića u život

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.01.19. | 17:30

Bio je Mađar na pragu velikog iznenađenja u drugom kolu previše vrele i vlažne Dohe, ali je naš as ipak uspeo da se izvuče

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković prošao je kroz pravi pakao u drugom kolu turnirra u Dohi protiv Martona Fučoviča, ali je ipak slavio sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4 i 6:1. Veliku muku je imao sa raspoloženim izazivačem, ali i sa velikom vlagom i vrućinom u Dohi, što je pomalo neočekivano u ovo doba godine, ali je svakako odlična priprema za ono što ga najverovatnije čeka u Australiji. 

Od početka meča u prestonici Katara videlo se da ova sreda jednostavno nije Novakov dan. Ređale su se greška za greškom, dok je Mađar polako dobijao na samopouzdanju. Nakon nekoliko brejk prilika, konačno je uzeo Đokovićev gem u najbolje vreme, za vođstvo od 5:4, što je odmah uspeo da zaokruži u prednost u setovima protiv najboljeg tenisera sveta.

Izabrane vesti

Novak je delovao dosta dekoncentrisano i često je pravio nekarakteristične greške, što je naš severni sused znalački koristio, a usput ga je odlično služio i inače veoma kvalitetan servis. Sa druge strane terena srpski as nije bio uobičajeno siguran sa servis linije te je čak Fučovič često, posebno na drugi servis, ulazio duboko u polje, poput Rodžera Federera. Nikako nije išlo Novaka, ali je on nastavio da "kopa" po arapskoj vrućini konačno stigavši do prvog brejka, ali i set poena pri vođstvu od 5:4 koje je uspeo da pretoči u izjednačenje i to zahvaljujući greški protivnika. Fučovič je naime prekinuo poen ubeđen da je loptica bila u autu, ali je video-pregled pokazao da je ipak zakačila liniju, čime je set praktično poklonjen Beograđaninu.

Marton Fučovič

Frustriran i pomalo već umoran i uplašen, Mađar je počeo da greši, dok je Novak konačno zaigrao kako treba, te je brzo i valorizovao tu situaciju na terenu, povevši sa 2:0 u završnom delu meča. Bio je to početak kraja za hrabrog Mađara koji ipak nema za čim da žali, jer je dao sve od sebe. Ali, za rušenje ovakvog asa nedostaje mu ipak još nešto više osim očigledne želje i veoma snažnih udaraca.

Novak Đoković, koji je ostvario drugu pobedu u isto toliko odmeravanja sa trenutno 36. reketom sveta u četvrtfinalu ATP 250 turnira u Dohi, kojeg je osvajao u dva navrata ide na boljeg iz susreta između Rusa Andreja Rubljova i Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

FOTO: Reuters


tagovi

ATP Doha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara