Luda glava, vrela latinoamerička publika i vrhunski tenis

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 11:54

Kirjos se zahvaljujući psovanju navijača opet našao u centru pažnje u Akapulku gde večeras igra polufinale protiv Iznera. U borbi za finale i Aleksander Zverev sa Kameronom Norijem kojem mnogo "duguje"

Nik Kirjos je zaista posebno vrsta. Vrhunski sportista neverovatnog talenta koji nikako ne uspeva da se izbori sa "drugarima u glavi". Koliko je dobar još jednom je pokazao da u protekla dva dana na prestižnom, ATP 500 turniru u Akapulku (tvrda podloga na otvorenom, 1.780.060 $) pobedivši prvo Rafaela Nadala, pa potom i Stena Vavrinku.

Ali... Da ne bude sve kako treba, potrudio se 23-godišnjak iz Kanbere prvo naljutivši Rafu neprimerenim slavljem, da bi se sinoć posvađao sa publikom u meksičkom letovalištu začinivši sve sočnim psovkama. Sve je počelo negodovanjem nekoliko, mora se priznati nepristojnih navijača koji su zviždali zato što je Australijanac zatražio medicinski tajm-aut pošto je posekao dlan. Ovaj je, naravno odmah odreagovao na prvu traživši zaštitu sudije, ali na kakav način...

Izabrane vesti

"Šta hoće ovaj j....i narod? Brate, imam krv svuda po ruci, šta hoće od mene brate!? Da li su ozbiljni? Isuse Hriste, ovo je j....o ludilo!".

Potom je na tribinama nastala svađa nekoliko ostrašćenih navijača i pretilo je da izbiju nemiri, čak i tuča, ali se sve nekako smirilo. Arbitar Štajner je pokušao da ga umiri i urazumi, ali je Kirjos ipak ima poslednju reč:
"Nemoj me nikada smirivati, ne razgovaraj tako samnom, ostavi me na miru! To je sr..e! Juče me je Rafa usporava, sada Vavrinka pali publiku protiv mene"

Malo kasnije, tokom trećeg seta kada je osetio grč, te je malo zadržavao vreme rastežući se, sa tribina su stigli novi povici negodovanja, našta je ovaj planuo targetiravši starijeg gospodina koji je očigledno bio taj nezadovoljnik:
"J..i se matori!"

Kirjos je prošao sa opomenom, ali je jasno da nije baš "u vinklu" te verujemo da i pored ove dve velike pobede teško može preko Džona Iznera do finala. Pre svega zato što tamošnji uslovi za igru odgovaraju moćnim serverima, a moćnijeg od dvometraša iz SAD nema. Istina, Kirjos je blizu njegovog nivoa, ali je, kako je i sam naglasio, užasno umoran nakon dve velike bitke i pitanje je da li će moći ponovo da pruži vrhunsku partiju. Mi verujemo u pobedu Iznera, ali i da ćemo videti taj-brejk.

Pre njih dvojice večeras se u Akapulku za prolaz u finale bore se Aleksander Zverev i Kameron Nori. Mladi Nemac je apsolutni favorit i na to ne treba trošiti reči, iako je izgubio oba puta kada se sastao sa Britancem. Ali, to je bilo odavno, još 2013. i 2014., a od tada je Zverev postao velika zverka za razliku od rivala. Mogao bi ipak Nori da pruži jači otpor i dođe makar do jednog seta čime bi prošla kvota 2,55 da će se igrati tri. Za maštovitije i hrabrije kladioce tu je i prelaz 2-1, to jest da će Zverev pobediti iako izgubi prvi set što MOZZART plaća opakom kvotom 6,50.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Nik KirjosSten VavrinkaDžon Iznerbet analizaatp Akapulko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara