(©Reuters)
(©Reuters)

Madrid: Karacev i Hačanov bolji ruski „šljakeri“ od Medvedeva i Rubljova

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.05.23. | 15:06

Dva sveruska okršaja danas u Španiji

Sjajan je teniser Danil Medvedev, ali ima jednu ozbiljnu falinku u repertoaru – šljaka mu je Ahilova peta. Od 19 titula koliko je osvojio do sada u karijeri, Rus nijednu nije uzeo na zemljanoj podlozi.

A, neće uspeti ni na mastersu u Madridu, pošto je eliminisan u osmini finala. I to ga je pobedio zemljak Aslan Karacev, koji je daleko od životne forme od pre nekoliko godina – 7:6, 6:4.

Izabrane vesti

Karacev je do glavnog žreba u prestonici Španije došao kroz kvalifikacije, a evo, preko Đerea, Van de Zandšulpa, De Minora i Medvedeva stigao je do četvrtfinala, gde će ukrstiti rekete sa pobednikom duela Fric – Žang.

Imao je Medvedev brejk prednosti u prvom setu, napravio ga je za vođstvo od 2:1, ali ga je odmah ispustio. Posle toga obojica su čuvala svoj servis, a u taj-brejk Karacev je bio ubedljiv – 7:1. U drugom setu Aslan je napravio brejk kojim je poveo sa 3:2 i tu prednost je sačuvao do kraja.

Igrao se još jedan „sveruski“ okršaj danas, a u njemu je Andrej Karen Hačanov eliminisao Andreja Rubljova – 7:6, 6:4.

Nije bilo brejkova u prvom setu, a u taj-brejku Rubljov je imao 6:4, dve set lopte koje nije iskoristio, dok Hačanov jeste svoju treću posle toga (10:8). U drugom setu Hačanov je oduzeo rivalu servis za vođstvo od 2:1 i uspeo da ga sačuva do pobede.


tagovi

Aslan KaracevDanil MedvedevKaren HačanovAndrej RubljovATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara