Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Magična kutija i sitni sati po meri Zvereva, revanširao se Cicipasu i napada treću titulu u Madridu

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 01:17

Nemac u tri seta bolji od Grka

Neka tajna veza Između Aleksandera Zvereva i “Magične kutije” definitivno postoji. Tu je svoj na svom, kao da je odrastao na madridskoj šljaci, prohodao i naučio da šamara lopticu reketom. U španskoj prestonici Nemac se transformiše u mašinu, glava je večito podešena, a to se najbolje oslikava u trećem finalu. Na megdan španskom princu Karlosu Alkarazu izaći će Aleksander Zverev, u Madridu će juriti treću titulu posle revanša Stefanosu Cicipasu za poraz na mastersu u Monte Karlu - 2:1 (6:4, 3:6, 6:2). 

Kako Zverev kroči na crvenu prašinu u Madridu - nekada je bivala i plave boje - tako se preporodi. Od poslednja tri izdanja dva je obeležio, kruna je i dalje na njegovoj glavi, a hoće li tako i ostati osgovor stiže - sutra. Ni Rafael Nadal, ni Novak Đoković, već nova planetarna zvezda - Karlos Alkaraz. Uštopuje li momka iz Mursije u finalu, proteći će masters u Madridu za nemačkog tenisera u znaku broja tri.

Izabrane vesti

Tri finala Nemca, čeka treću titulu, a do nje Zvereva vodi treća pobeda nad Karlosom Alkarazom. Samo što one dve mogu i da se izbrišu, ništa ne znače. Stare su godinu dana, datiraju iz vremena kada je Alkaraz bio dečačić o kome se šuškalo. Tek oni malo hrabriji smeli su da izuste kako će promeniti teniski poredak, ali se niko nije nadao ovako rano. Gotovo preko noći. Vreme je da Zverev uvidi od čega je nova španska zvezda satkana i hoće li još jednom ostvariti specijalnu konekciju sa Madridom ili ovoga puta priča staje na osveti Stefanosu Cicipasu.

Pocupkivao je Aleksander Zverev dok je meč iznova i iznova odlagan, goreo je od želje da se revanšira grčkom teniseru za poraz u polufinalu mastersa u Monte Karlu. Sprečio ga je da se u “Magičnoj kutiji” domogne druge finalne bitke - Cicipas prethodno finale izgubio od Novaka Đokovića, koji je 2019. osvojio treću i poslednju titulu - i po prvi put je srušio Grka na šljaci. Niz Stefanosa Cicipasa na najsporijoj podlozi protiv Zvereva krenuo je pre tri godine u Madridu, na tom mestu je i završen.

Izborio se momak iz Hamburga sa duhovima prošlosti, prevazišao je psihološku barijeru i dobio meč za nešto manje od dva časa igre. Nije duel trećeg i petog reketa sveta odisao u toj meri kvalitetom kao prvo polufinale, umnogome je tome doprinela činjenica da je počeo sa velikim kašnjenjem. I to u pozne sate, koji su godili Nemcu. Gubio je Cicipas fokus kako je meč odmicao, prvi servis ga nije služio - ubacivao tek svaki drugi - a u trećem setu igra mu se raspala nakon što mu je oduzet poen zbog “koučinga”.

Iskoristio je Zverev u trećem setu drugu brejk priliku koja mu se ukazala, oduzeo je servis rivalu... Od toga se grčki as nije oporavio. Jedinu priliku da se vrati u igru i unese neizvesnost u meč je protraćio. A, Aleksander Zverev je još jednim brejkom zatvorio meč.


tagovi

Aleksander ZverevStefanos CicipasATP Madridmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara