Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Maljković: Nadamo se da će Đoković igrati u Tokiju

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.07.21. | 15:58

“Pustimo ga na miru da sam odluči”, kaže predsednik OKS

Iznenadio je Novak Đoković srpsku javnost izjavom da su šanse 50-50 da ode na Olimpijske igre, jer se računalo da je to “sigurica”.

Ipak, Japan je pooštrio mere u borbi protiv korona virusa, pa bi Đoković sa vrlo skraćenim stručnim štabom morao u Tokijo, a to se njemu ne dopada.

Izabrane vesti

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je za Tanjug da nema nameru da pritiska Novaka Đokovića da zaigra na Igrama.

Jako poštujem to što radi Novak Ðoković i želim da ga pustim na miru da donese odluku koja je najbolja za njega, a najbolja odluka za Novaka biće najbolja i za nas”, rekao je Maljković.

Naravno, prvi čovek OKS ne krije da bi svi u taboru srpskog tima voleli da vide Đokovića u Tokiju.

"Mislim da ne treba da naglašavam koliko mi želimo da ga vidimo tamo. To je želja svih sportista, on je u neku ruku najveći simbol naše zemlje i našeg sporta. Puno poštovanje, neka sedne sa svojim 'stafom' i donese odluku koja je najbolja za njega, a mi ćemo je poštovati. U sportu uvek moramo da se nadamo. Kao kad on gubi sa 2:0, pa pobedi sa 3:2", istakao je Maljković i ponovio da je Ðoković za njega najveći sportista na planeti, možda i svih vremena.


tagovi

Novak ĐokovićOlimpijske igreBožidar Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara