Endi Mari (©AFP)
Endi Mari (©AFP)

Mari na Šatrijeu nakon tri i po godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 10:09

Škot stigao u Pariz i počeo pripreme za Rolan Garos

Iako ne pripada više ni izdaleka teniskoj eliti, te su mu šanse da nešto značajno uradi na predstojećem grend slemu, ali i, ruku na srce do kraj karijere veoma slabe, Endi Mari se ne predaje.

Nekolio operacija kukova koje je uništio u pokušaju da stigne i prestigne Novaka Đokovića, što mu je pošlo za rukom na kraju 2017. zapravo su mu uništili karijeru. Glad za uspehom ili šta već, tek on se vratio sa veštačkim kukovima i pokušava ono što niko nije uspeo pre njega, Da se vrati na vrh. To su, naravno deklarativne izjave za javnost i sponzore, od kojih su ga neki očekivano u tom procesu napustili, ali mu svakako treba skinuti kapu na upornosti i odbijanju da se preda.

Izabrane vesti

I eto ga ove godine ponovo na Rolan Garosu, nakon tri sezone izbijanja, operacija, oporavka i povratka. U Pariz je stigao u nedelju, a već juče je istrčao na teren i to centralni, legendarni Filip Šatrije. Poslednji put tu se našao 2017. kada je u pet setova izgubio polufinale od Stena Vavrinke.

"Odavno nisam bio na Filip Šatrijeu, taj brutalan meč od pre tri i po godine protiv Vavrinke se pokazao kao kraj za moj desni kuk. U svakom slučaju veoma sam radostan što sam se vratio na Rolan Garos i hvala svima na podršci, kao i organizatorima na specijalnoj pozivnici. Mogu reći da je teren vrhunski, a i odlično je urađeno stavljanje pokretnog krova na ovaj stadion, pa sada ima manje vetra", izjavio je Škot.

Endi Mari je trenutno 111. reket veta tako da mu je za učešće u glavnom žrebu trebao poziv organizatora, što su ovi naravno oberučke prihvatili da urade. U pitanju je as koji je do sada jednaput igrao finale Rolan Garos, i to 2016. kada je izgubio od Novaka Đokovića, što je Noletova jedina titula sa predstojećeg grend slema. Škotski as je osvojio tri grebd slema i dva zlata sa Olimpijskih igara. Borbe u glavnom žrebu pariskog grend slema počinju u nedelju 27. septembra, a titulu brani Rafael Nadal.


tagovi

Endi MariRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara