"Ivanovićeva"
"Ivanovićeva"

Meč za zaborav: Kiz i loše vesti s tribina zaustavili Anu Ivanović

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.16. | 12:08

Amerikanka bolja od naše teniserke s 2:1 (4:6, 6:4,6:4)

IvanovićevaKako loš meč, loš dan… Ana Ivanović poražena je od Medison Kiz u trećem kolu Australijan opena s 1:2 (6:4, 4:6, 4:6), ali meč je osim velikog preokreta obeležio peh Aninog trenera Najdžela Sirsa koji je morao u bolnicu zato što je kolabirao na tribinama tokom duela. Taj detalj bio je jedan od presudnih momenata na duelu.

Ana je u tom momentu vodila s 1:0 u setovima, u drugom u dva navrata imala prednost brejka, ali je Kiz uspela da se vrati i izjednači na 1:1 u setovima. Na početku trećeg ista priča. Opet je Ana povela s brejkom prednosti (2:0), ali je Amerikanka na samo sebi svojstven način našla put do povratka u duel i konačne pobede.

Izabrane vesti

Uprkos tome što su obe teniserke fizički snažne videli smo mnogo izgubljenih servisa, a ovaj meč je pre svega rešen na psihičkom planu. Pauza od 45 minuta ostavila je posledice na Ani, nije uspela da se izbori sa protivnicom i lošim vestima s tribina pa je sve to kao posledicu dalo njeno ispadanje s Australijen opena.

Ovaj meč će Ana želeti što pre da zaboravi, jer je u pojedinim delovima igrala jako dobro, udarala snažno lopticu iz forhenda, diktirala ritam, ali jednostavno danas nije bio dan za pobedu.

Kiz u osmini finala očekuje pobednicu duela Lepčeno - Žang, dok bi u potencijalnom četvrtfinalu mogla da igra sa pobednicom meča Konta - Makarova.

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action images)


tagovi

WTAMedison KizAna Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara