Rajli Opelka i Danil Medvedev (©AFP)
Rajli Opelka i Danil Medvedev (©AFP)

Medvedev ili Opelka: Drugi i 32. na svetu igraju za trofej na Rodžers kupu

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.08.21. | 09:19

Rus do finala stigao preko Džona Iznera, Amerikanac izbacio Cicipasa

Rus Danil Medvedev i Amerikanac Rajli Opelka boriće se za trofej na mastersu u Torontu. Teniser iz SAD, koji zauzima 32. poziciju na svetskoj rang listi, napravio je iznenađenje u polufinalu protiv Grka Stefanosa Cicipasa i tako zakazao okršaj sa prvim nosiocem, koji je eliminisao Džona Iznera.

Opelka je na Rodžers kupu od pet dosadašnjih mečeva tri dobio posle tri odigrana seta. Sa 2:1 je pobedio u prvom kolu Kirjosa, pa u trećem Herisa i u polufinalu posle velike borbe Cicipasa – 6:7, 7:6, 6:4. Nešto lakši posao je imao u drugoj rundi protiv Dimitrova i u četvrtfinalu protiv Španca Bautiste Aguta.

Izabrane vesti

22.05: (1,17) Medvedev - Opelka (4,40)

Medvedev je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je posle preokreta savladao Aleksandera Bublika iz Kazahstana – 4:6, 6:3, 6:4. U trećem kolu je savladao Džejmsa Dakvorta – 6:2, 6:4, a onda je srušio Huberta Hurkača – 2:6, 7:6, 7:6. Najlakši posao je imao u polufinalu, bar kad se pogleda rezultat i vreme provedeno na terenu. Za 56 minuta je pobedio Džona Iznera – 6:2, 6:2.

Medvedev i Opelka su do sada četiri puta izlazili na megdan. Tri puta je kao pobednik teren napuštao ruski teniser, a jednom Amerikanac. Poslednji duel su odigrali na Roland Garosu ove godine kada je Medvedev slavio maksimalnim rezultatom – 6:4, 6:2, 6:4.


tagovi

Rajli OpelkaDanil MedvedevATP Toronto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara