Danil Medvedev (© Reuters)
Danil Medvedev (© Reuters)

Medvedev kao brzi voz, izgubio samo tri gema, zakazao duel sa Fonjinijem

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 08:31

Imamo najzanimljiviji par osmine finala olimpijskog turnira u tenisu

Nastavlja Danil Medvedev da krči put ka završnici olimpijskog turnira u tenisu. Ruski as rutinski je prošao u osminu finala Igara u Tokiju, pošto je bio bolji od Sumita Nagala iz Indije – 2:0.

Bila je to igra mačke i miša. Drugi reket sveta bio je uverljiv i ubedljiv, potrošio tek 67 minuta da savlada autsajdera (160. na rang-listi) i plasira se u osminu finala. Za razliku od prve runde gde ga je namučio Aleksandar Bublik iz Kazahstana, Medvedev je bio sigurniji, pet puta oduzeo servis protivniku i potvrdio da se zagreva za daleko zahtevnije mečeve.

Izabrane vesti

Njegov naredni rival biće Fabio Fonjini, što bi trebalo da predstavlja najzanimljiviji par osmine finala. Na isti način kao u početnoj rundi protiv Japanca Sugite, italijanski teniser bio je bolji od Jegora Gerasimova iz Belorusije bez izgubljenog iz Belorusije – 6:4, 7:6 (7:4). Na betonu je Fonjini proveo slično vremena kao na premijeri, sat i 47 minuta bilo mu je potrebno da savlada 79. igrača na ATP listi.

U prvom setu je rano stekao dva brejka prednosti i dobio taj deo igre bez većih problema, da bi u drugom ozbiljno „visio“, pošto je morao da spase dve set lopte rivala, uvede meč u taj-brejk, u njemu su mu prvom popustili živci, ali je drugu meč loptu iskoristio i prošao dalje.

Među 16 najboljih na turniru u Tokiju plasirao se Alehandro Davidovič Fokina. Reprezentativac Španije savladao je Džona Milmana iz Australije (2:1) i tako prošao u narednu rundu, gde će igrati sa Novakom Đokovićem, pod uslovom da srpski as savlada Nemca Jana Lenarda Štrufa.

Davidovič Fokina je posle dva sata i 50 minuta slavio sa 6:4, 6:7, 6:3.


tagovi

Danil MedvedevTenisATPFabio Fonjini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara