Danil Medvedev (Reuters)
Danil Medvedev (Reuters)

Medvedev na dva koraka do 19. titule na betonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 10:46

Ruski teniser trijumfom nad Igom Umberom u tri seta obezbedio polufinale u Pekingu

Godinama unazad Danil Medvedev apostrofiran je kao specijalista za beton. Rus je na tvrdoj podlozi kao riba u vodi i od 20. titula u karijeri samo dve je osvojio je van betona, po jednu na travi i na šljaci. Nakon trijumfa nad Franuzom Igom Umberom treći teniser sveta plasirao se u polufinale ATP 500 turnira u Pekingu stigavši na dva koraka do 19. titule na betonskim borilištima, a ukupno šeste od starta 2023. godine - 2:1 (6:4, 3:6, 6:1).

Gotovo od samog starta meča videlo se da se Medvedev muči i da nema željenu kontrolu nad udarcima. Jeste Rus prvi stigao do brejka u trećem gemu, ali usledila su još tri gema prožeta brejkovima. Umber se vratio, ali u devetom gemu dozvolio favorizovanom rivalu da mu oduzme servis i nagovesti kraj prvog seta.

Izabrane vesti

Neprepoznatljivo izdanje Moskovljanin je pružio u drugom periodu igre. Nakon što u uvodnom gemu nije iskoristio dve brejk lopte, do kraja seta nije ugrozio servis rivala, a poklekao je u osmom gemu kada je 36. teniser sveta napravio ključni brejk i popločao put ka izjednačenju.

Ipak, to nije pokolebalo Danila koji je u odlučujućem setu prikazao pravo lice i nakon vođstva sa 2:1 uspeo da veže četiri gema, zapečati pobedu i plasira se u 10. polufinale od starta sezone. Igraće ga sutra protiv Aleksandera Zvereva koji je takođe u tri seta srušio Čileanca Nikolasa Đarija.

Uništio je Nemac rivala u prvom setu u kojem je besprekorno servirao, naredni izgubio u taj-brejku, ali ga to nije pokolebao te je izvojevao prolaz u finale nakon trećeg seta. Predstojeći okršaj Zvereva i Medvedeva biće njihov 17. međusobni uz sedam pobeda Nemca i devet trijumfa Rusa.


tagovi

Danil MedvedevATP Peking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara