Holger Rune (Reuters)
Holger Rune (Reuters)

Medvedev ostaje bez titule na šljaci: Rune krenuo Nadalovim stopama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 17:07

Perspektivni Danac za 78 minuta srušio Rusa i postao prvi tinejdžer od Rafaela Nadala u polufinalu Monte Karla

Od 19 titula u dosadašnjoj karijeri, Danil Medvedev nijednu nije osvojio na šljaci. Tako će i ostati budući da je ruski teniser u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu poklekao pred Holgerom Runeom. Možda je jučerašnji maraton sa Aleksanderom Zverevim nagovestio da je Rus došao u Kneževinu spreman da konačno probije led na zemljanoj podlozi, ipak je vrlo lako, za svega 78 minuta izgubio od danskog tinejdžera - 0:2 (3:6, 4:6).

Iako je Karlos Alkaras u dosadašnjem toku karijere najviše pokazao, nazire se da će uz njega Rune, odnosno Janik Siner voditi glavnu tenisku reč u budućnosti, u polufinalu bi Danac upravo mogao na megdan Sineru, ukoliko Italijan savlada zemljaka Lorenca Muzetija, momka koji je sinoć priredio senzaciju eliminisavši Novaka Đokovića.

Izabrane vesti

Pokazao je Rune da se kreće pravim putem, da prati stope Rafaela Nadala. Postao je tek treći tinejdžer u polufinalu Monte Karla još od 2006. godine i Bika sa Majorke. U odabranom društvu je još samo Rišar Gaske.

Rune se prvog seta domogao za nešto više od pola sata, a presudio je brejk iz četvrtog gema. Drugi period igre bolje je otvorio 27-godišnjak iz Moskve oduzevši servis rivalu u trećem gemu, ali je Danac već u narednom odgovorio istom merom, a onda pri rezultatu 4:4 napravio još jedan brejk i priveo meč kraju.

Preuzimao je Rune više odgovornosti u poenima bio agresivniji i daleko nadmašio rivala u odnosu vinera i neiznuđenih grešaka. Ispalio je Danac 18 neodbranjivih udaraca i pogrešio jednom više, dok je odnos kod Medvedeva bio 11-23. Pritom, Rusa je koštao i veliki broj neuspešnih izlazaka na mrežu (11/21).

Najbolji dosadašnji renking trenutno devetog tenisera planete jeste osmo mesto, a ukoliko kojim slučajem podigne pehar u Monte Karlu, eto Runea na poziciji šest.


tagovi

Masters Monte KarloATP Monte Karlomonte karlo mastersHolger RuneDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara