Danil Medvedev (AFP)
Danil Medvedev (AFP)

Medvedev overio četvrtfinale Majamija, pobeda ga deli od povratka na čelo ATP liste

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 22:13

Ruski teniser imao problema u prvom setu u čijoj je završnici ipak okrenuo Amerikanca Bruksbija kojeg je počistio sa terena u narednom setu

Krajem februara Danil Medvedev se prvi put u karijeri popeo na prvo mesto ostavivši iza sebe Novaka Đokovića. Tri nedelje je bio lider pre nego što je nakon eliminacije Indijan Velsu vratio Novaka na tron. Večeras je uz male probleme u prvom setu, ruski teniser eliminisao Amerikanca Džensona Bruksbija, plasirao se u četvrtfinale mastersa u Majamiju i stigao na pobedu od ponovnog preuzimanja čela ATP liste - 2:0 (7:5, 6:1).

Gledajući uživo stanje u poretku tenisera Đoković ima 8420 bodova, a Medvedev je trenutno na 8410. Plasman u polufinale za koje će se boriti protiv boljeg iz duela Haris - Hurkač, lansirao bi ga na 8590 bodova, samim tim i na prvo mesto.

Izabrane vesti

Medvedevu je okruglo 80 minuta bilo dovoljno da sa turnira isprati Bruksbija, u ovom trenutku 39. tenisera planete. Ruski teniser je dozolio rivalu da mu oduzme servis već u uvodnom gemu, a u petom se suočavao sa novim brejkom, ali je umesto da Bruksbi povede 4:1 i da set pratktično ode u nepovrat, spasao dve brejk prilike. Amerikanac je poveo 5:3, Medvedev servirao za ostanak u setu, a nakon uspešnog servis gema, vezao je još tri i sa dva brejka okončao set u svoju korist.

Drugi period igre, predstavljao je čistu formalnost, a rođeni Moskovljanin je počistio rivala za manje od pola sata. U setu u kojem Medvedev osvoji 12/13 poena na ubačeni prvi servis, nije imao Bruksbi čemu da se nada.



tagovi

Danil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara