Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

Medvedev počistio američku servis mašinu u trećem kolu RG

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 18:24

Rus za manje od dva časa igre do osmine finala

Četiri godine je Danil Medvedev bezuspešno pokušavao da prođe prvo kolo na Rolan Garosu, psihološku barijeru probio je pobedom nad Aleksanderom Bublikom i sada deluje da ga niko ne može zaustaviti do četvrtfinala, kada će ako ne bude iznenađenja, udariti na Stefanosa Cicipasa.

Nanizao je drugi nosilac Bublika i Pola, očekivalo se da bi 211 centimetara visoki Rajli Opelka mogao da mu napravi problem, ali mu Danil Medvedev nije prepustio ni set – 3:0 (6:4, 6:2, 6:4). Isticao je Rus da mrzi šljaku, ali nastavili li u ovakvom ritmu da niže pobede na Rolan Garosu, možda, ipak, promeni mišljenje.

Izabrane vesti

Evidentno je da je Medvedev namestio glavu za drugi grend slem sezone i da više ne želi da bude predmet podsmeha. Rajli Opelka mu je parirao samo na startu prvog seta, napravio je brejk u četvrtom gemu, ali je Danil Medvedev ekspresno uzvratio i to je bilo sve što je Amerikanac ponudio. Dobri rezultati Opelke vezuju se za brzu podlogu, na pariskoj šljaci njegov siloviti servis ne može da dođe do izražaja.

Medvedev je lako dolazio do brejk lopti u svakom setu, a koliko se Opelka mučio prilikom servisa govori i podatak da je napravio pet asova, duplo manje od Medvedeva. Zakazalo je najjače oružje američkog tenisera, dok je Rus u visokom procentu osvajao poene na prvi i drugi servis. Ruski teniser do kraja meča nije prepustio rivalu nijedan servis, a kada mu se ukazala prva meč-lopta, bio je neumoljiv.

Zaličio je Danil Medvedev na onog igrača sa betona i sada je jasno da Stefanosu Cicipasu nije pukao pogled do polufinala, kao što se u prvi mah činilo. Ruski teniser će u osmini finala igrati protiv Čileanca Kristijana Garina.


tagovi

ATPRolan GarosDanil MedvedevRajli Opelka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara