Danil Medvedev (Reuters)
Danil Medvedev (Reuters)

Medvedev srušio Marija, osvojio drugi turnir u nizu i preskočio Nadala

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.23. | 19:09

Posle Roterdama Rus podigao trofej i u Dohi

Uživa Danil Medvedev ovog februara. Uživa, čisti konkurenciju, niže pobede i osvaja turnire. Posle trijumfa na ATP 500 turniru u Roterdamu, ruski teniser podigao je pehar i u Dohi (ATP 250) gde je u finalu nadigrao Endija Marija - 2:0 (6:4, 6:4).

Otkako je počeo drugi mesec 2023. godine, Medvedev ne zna za poraz. Vezao je sedam trijumfa, a titula u Dohi, osim što je zavedena pod brojem 17. u profesionalnoj karijeri, pomogla je 27-godišnjaku da preskoči Rafaela Nadala na ATP lisit i zauzme poziciju sedam.

Izabrane vesti

Velika borba viđena je u oba seta, naročito u prvom gde su se oba tenisera suočavala sa po pet brejk lopti. Medvedev je bolje otvorio uvodni period igre, napravio brejk već na startu meča, da bi se u četvrtom gemu suočavao sa velikim pritiskom Britanca. Spasao je Rus dve brejk lopte, a onda talas dobre energije iskoristio za brejk i novi brejk vođstvo 4:1. Međutim, Mari se nije predavao. Ekspresno je uzvratio istom merom, pa potvrdio brejk smanjivši na 4:3. U narednom gemu ponovo je naterao Medvedeva da krvari, potrajao je osmi gem, ali 70, a od ponedeljka 51. teniser sveta nije iskoristio jednu brejk šansu. Medvedev je to kaznio osvajanjem seta.

Drugi period igre, rođeni Moskovljanin je ponovo otvorio oduzevši servis protivniku. Mari je uspeo da odgovori i šestom gemu i izjednači na 3:3, ali ruka na servisu ponovo mu je zadrhtala u završnici seta. Medvedev je došao do novog brejka, poveo sa 5:4, a potom drugu meč loptu pretvorio u trijumf.



tagovi

Danil MedvedevATP Doha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara