Danil Medvedev (©AFP)
Danil Medvedev (©AFP)

Medvedev stigao do četvrtog uzastopnog finala u 2023. godini, Tijafo spasao sedam meč lopti - pa stao

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 23:47

Nadigran Frensis Tijafo u polufinalu Indijan Velsa

Počeo je sezonu mršavim nastupom na Australijan penu gde ga je eliminisao Sebastijan Korda već u trećem kolu, ali otkako se vratio na teren sredinom februara Danil Medvedev igra bez greške! Osvojio je turnire u Roterdamu, Dohi i Dubaiju, sada je stigao do finala Mastersa u Indijan Velsu i ne planira tu da se zaustavi. Ovo mu je 19. pobeda zaredom!

Put do još jednog meča za trofej nije bio jednostavan. Protiv Frensisa Tijafoa odigrao je verovatno najteži meč u ovom nizu, a iako ga je dobio u dva seta, daleko od toga da je Amerikanac bio lak plen - 7:5, 7:6(4). Na kraju su u nešto više od 105 minuta priredili gledaocima spektakularan tenis i meč koji će se pamtiti. Medvedev je bio na pragu rutinske pobede, kada je Tijafo izvukao poslednji atom snage i teniskog znanja čime je umalo odveo duel u treći set! Uspeo je snažni Amerikanac da spasi čak sedam meč lopti i učini da se svi ponadaju čudu, ali nije mogao dalje od taj-brejka u kojem ga je Medvedev ipak nadigrao. Tijafo je bio praktičo na konopcima u devetom gemu drugog seta, kada je Rus vezao tri poena i stigao do prve meč lopte koju nije iskoristio. Nije ni drugu, pa ni treću nakon prednosti, pa se Tijafo nakratko izvukao.

Izabrane vesti

To je nakratko poremetilo Rusa kome je protivnik zatim rutinski uzeo servis, ali je već u narednom gemu vratio brejk i to sa "nulom". Usledio je 12. gem u kojem je Medvedev stigao do 40:0, ali je onda opet posrnuo. Tijafo se razmahao i razleteo po terenu i spasao još četiri meč lopte, čime je publiku bacio u trans i odveo set u taj-brejk. I tamo je Medvedev igrao od sjaja do očaja i nazad. Poveo je sa 4:1 pošto je uzeo dva mini-brejka Amerikancu, koji je zatim vezao tri poena, ali to je bio njegov maksimum za danas. Šesti igrač sveta je iskoristio naredna dva servisa i stavio tačku na pobedu.

Dinamični Tijafo pokušavao je na sve načine da pokvari prepoznatljivi ritam ruskog asa, zaletao se na mrežu kad god se ukazivala prilika i koristio forhend kako bi pogađao uglove terena, ali je Medvedev bio jači od protivnika i od povreda koje su ga u Indijan Velsu mučile. Protiv Aleksandra Zvereva je izvrnuo desni skočni zglob zbog čega se vidi da igra sa malom zadrškom, dok je u četvrtfinalu protiv Alehandra Davidoviča Fokine rasekao palac, pocepao ga toliko da je morao da stavlja flastere i zavoje kako bi mogao da nastavi dalje. Sve to je preturio preko glave temperamentni Rus i pokazao zašto je u odličnoj formi.

Sada čeka boljeg iz duela Karlos Alkaras - Janik Siner koji počinje malo pre ponoći. Ni od jednog još nije izgubio, a u 2023. godini poboljšao je skor na 24-2! Ovo mu je sedmo Masters finale, prvo od jeseni 2021. godine, kada je izgubio u Parizu od Novaka Đokovića...



tagovi

Danil MedvedevFrensis TijafoATP Indijan VelsIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara