Foto: AFP
Foto: AFP

Medvedev sve ruši: Kukao na teren, doživeo težak pad, igrao badminton, pa dobio maraton sa Zverevim (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.03.23. | 23:48

Ruski teniser ne zna za poraz od Australijan Opena od kojeg je upisao 17. uzastopnih pobeda

Čudesan meč odigrali su Danil Medvedev i Aleksander Zverev u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu. Malo je reći da je bilo uzbudljivo i sadržajno. Kukao je Medvedev na stanje terena, doživeo težak pad, zaigrao i badminton, propustio jednu meč loptu, ali na kraju uspeo da preokrene meč, dobije maraton sa nemačkim teniserom i produži sada već ozbiljnu seriju pobeda - 2:1 (6:7, 7:6, 7:5).

Rano je Rus ispao na Australijan openu, već u trećem kolu od Amerikanca Sebastijana Korde, ali od tada ne zna za poraz i ruši sve pred sobom. Zverev mu je bio 17. uzastopna recka za koju je morao ozbiljno da potroši zalihe energije pretočene u znoj. Ostale su dugajlije iz Moskve i Hamburga na terenu tri sata i 10 minuta.

Izabrane vesti

Prvi set je sam po sebi bio adekvatna najava kakav ćemo meč gledati. Skoro 50 od ukupnih 111 vinera ispalila su dvojica takmaca u uvodnom periodu igre, napravili po brejk i dogurali do taj-brejka. Neposredno pre 13. gema, Medeved je spasao tri set lopte, ali je Saša ostao mentalno stabilan, a iskoristio potpuno suprotan momentum kod rivala.

Poveo je Zverev sa 1:0, a onda u pauzi između setova gledao Medvedeva kako varniči i gunđa na račun stanja terena u Indijan Velsu, presporog u odnosu na njegove standarde i afinitete.

“Ovo je sramota za sport, ovakav teren. Trebalo bi zabraniti da se ovde igra tenis. Prokleta sramota za sport, ovaj prokleti teren. Ne, ne, ne, ovo nije tvrda podloga. Znam šta je tvrda podloga, ja sam specijalista za nju, ali ovo nije tvrda podloga", šištao je Rus.

A upravo je tusonski beton mogao da ga košta tešle povrede. Proklizao je Rus, iskrenuo zglob i doživeo težak pada početkom drugog seta. Zverev svestan opasnosti od takvih padova, pošto mu se sličan dogodio na prošlogodišnjem Rolan Garosu (kidanje ligamenata zgloba), dotrčao je do suparnika da proveri da li je sve u redu sa njim. Usledio je medicinski tajm-aut. Fizio mu je namestio i bandažirao stopalo, a šesti teniser sveta nastavio je meč.

U nastavku meča viđen je spektakularan smeč Rus, u stilu igrača badmintona, a ponovo je prštalo na obe strane. Medvedev je odbranio čak 10 brejk lopti, Zverev dve i ponovo se sve rešavalo u taj-brejku. Ovoga puta poveo je sa 4:1, pa došao do 6:4, a druga set lopta donela mu je izjednačenje.

U trećem setu, jedinom što je trajao ispod sat vremena (52 minuta), serveri su bili sigurni do same završnice. Na 5:4, Medvedev je prokockao meč loptu, a Zverev uspeo da napravi brej i da se potpuno vrati u meč. Međutim, već u narednom gemu Nemac je poklekao na servisu, da bi Medvedev bez izgubljenog poena pečatirao veliku pobedu i zakazivanje četvrtfinalnog duela protiv 28. tenisera sveta Alehandra Davidoviča Fokine.



tagovi

Danil MedvedevAleksandar ZverevIndijan VelsATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara