Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

Medvedev uz preokret do četvrtfinala, Siner predao meč

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.10.20. | 18:54

Rubljev prošao posle tri gema

Daleko je Vasek Pospišil od teniskog vrha, ali u poslednja tri meseca igra izuzetno dobar tenis. Mnogo bolji od 81. mesta na ATP listi, sa kojeg je došao na turnir u Beču.

I propisno je Kanađanin namučio Danila Medvedeva, koji je sav svoj arsenal morao da izruči na teren da bi našao uski put do četvrtfinala.

Izabrane vesti

Posle sat i 59 minuta igre šesti teniser sveta Medvedev je proslavio pobedu nad Pospišilom – 4:6, 6:3, 6:2. I za mesto u polufinalu boriće se protiv Kevina Andersona.

Pospišil je dobio prvi set tako što je u petom gemu spasao dve brejk lopte, a u narednom iskoristio treću da oduzme servis Medvedevu. Tu prednost je sačuvao do kraja – 6:4.

Frustrirajuće je bilo za Rusa kada u šestom gemu drugog seta nije uspeo da iskoristi čak pet brejk prilika. U narednom je morao da spasava svoj servis, ali je u sedmom uspeo da slomi Pospišila, da povede 5:3 i potom odservira za izjednačenje u setovima.

U trećem bitka je kratko trajala. Medvedev je napravio brejk za 2:1, pa novi za 4:1 i to je kraj svih nada za Kanađanina.

Meč između Andreja Rubljeva i Janika Sinera trajao je samo tri gema (2:1). Mladi Italijan je toliko izdržao na terenu sa povređenim stopalom, a onda je odmah otišao u svlačionicu, nije ni tražio medicinski tajm-aut. Rubljev će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Tim Garin.


tagovi

Danil MedvedevAndrej Rubljovatp beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara