Serena Vilijams
Serena Vilijams

Medžik Džonson postao savetnik Serene Vilijams

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.19. | 15:03

Legendarni košarkaš kaže da se prihvatio posla zato što mu je neophodno malo zabave

U sredu je kao bomba odjeknula vest da je Medžik Džonson napustio predsedavajuće mesto u Los Anđeles Lejkersima. Rekao je da je o tome dosta razmišljao i da je na kraju morao da donese tešku odluku, ali deluje da se neće previše obazirati na epizodu među Jezerašima.

Naime, legendarni košarkaš je već pronašao novi posao, ali će morati da „promeni“ sport, pošto će ubuduće biti jedan od glavnih savetnika Serene Vilijams.
„Želim da se vratim na vreme kada sam sve radio samo iz zabave, kada sam bio u potpunosti opušten“, rekao je Džonson.

Izabrane vesti

Medžik se, uz to, vratio u ulogu NBA ambasadora, pa će ovaj dodatni posao sigurno biti novo i neponovljivo iskustvo. Džonson je doveden u „bord savetnika“, pa će se u budućnosti brinuti o marketinškim i poslovnim odlukama jedne od najboljih teniserki u istoriji belog sporta.
„Serena Vilijams me je pozvala prethodne nedelje i pitala me da li bih želeo da budem njen savetnik. Kratko sam razmislio i rekao ’što da ne’. Voleo bih u tome da se isprobam“, izjavio je košarkaš.

Bekstvo na zadnja vrata: Medžik pred novinarima podneo ostavku

Sigurno je da je ovaj poziv delom uticao na to da Džonson prelomi i napusti Lejkerse pred možda i ključno leto u Los Anđelesu. Mnogo toga će morati da se promeni među Jezerašima, ukoliko žele da naredne sezone krenu napred i obezbede plasman bar u plej-of. Medžik kaže da je dobijao ponude i od drugih NBA košarkaša da im bude mentor, ali da je morao da ih odbije.
„Ben Simons me je zvao i kao da je hteo da mi kaže da sam ispao loš momak u čitavoj ovoj situaciji, ali ja nisam učinio ništa loše. I dalje razmišljam o svim ljudima koji su mi uputili poziv da im budem mentor i da budem deo njihovih života, ali ja to jednostavno nisam mogao da uradim“, rekao je sada već bivši predsednik Lejkersa.

Sa druge strane, Serena Vilijams je na zalasku karijere, ali ipak je postavila jedan visok cilj, a to je da sustigne Margaret Kort po broju osvojenih trofeja na Gren Slem turnirima. Vilijams je do sada stavila ruke na 23 trofeja, dok je legendarna Kort uspela da uzme jedan više. Amerikanka će preskočiti nastup u Fed Kupu i igraće tek na turniru u Rimu početkom maja.

Foto: Reuters


tagovi

Serena VilijamsMedžik Džonsonsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara