Međedoviću utešni set na grend slemovima

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.05.23. | 18:25

Momak iz Novog Pazara poražen od Markusa Girona na startu Rolan Garosa - 0:6, 2:6, 6:1, 0:6

Srpski teniser Hamad Međedović eliminisan je na startu Rolan Garosa, nakon što ga je Amerikanac Markus Giron savladao u četiri seta - 0:6, 2:6, 6:1, 0:6.

Međedoviću (19) za utehu ostao osvojen premijerni set na grend slemovima. Odigrao je izuzetno u trećem setu, koji je rešio u svoju korist rezultatom 6:1 za 27 minuta igre.

Izabrane vesti

Ipak, doživeo je previše oscilacija tokom meča, što je 10 godina stariji protivnik umeo da kazni. Dva puta je Amerikanac osvajao set bez izgubljenog gema, što dovoljno govori o nedostatku iskustva tenisera iz Novog Pazara.

Međedović je imao dosta problema sa servisom, iako je imao pet asova. Ipak, napravio je čak devet duplih grešaka i imao prilično loše procente ubačenog prvog servisa, kao i osvojenih poena. Sa druge strane, Giron je meč okončao sa visokih 83 odsto osvojenih poena na prvi servis.

Srpski teniser je u svim ovim segmentima igre bio bolji u trećem setu, u kom je osvojio brejk pri rezultatu 2:1, a potom i na 4:1. Nakon toga je iskoristio treću servis loptu i vratio se u meč, ali je to nažalost bilo kratkog daha.


tagovi

Hamad MeđedovićRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara