(© Reuters)
(© Reuters)

Menjanje glagola u ženskom tenisu: Šta je nekad bila Azarenka sad je Rjibakina

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.01.23. | 11:54

Ruskinja pod zastavom Kazahstana u prvom finalu Australijan opena

Jedno vreme je Iga Švojntek bila glavna, sad je red na Elenu Rjibakinu. Ruskinja koja se takmiči pod zastavom Kazahstana polako postaje sila u svetu ženskog tenisa, o čemu svedoči premijerni plasman u finale Australijan opena.

Rjibakina je u dva seta (7:6, 6:3) savladala dvostruku šampionuku Viktoriju Azerenku i tako potvrdila snalažljivost na grend slemomovima u poslednje vreme. Letos je osvojila Vimbldon, a u subotu će imati šansu da podigne pehar i u Melburnu. Način njene igre ukazuje da je za to spremna, jer je ona ta koja je eliminisala Švojntek, kasnije i Jelenu Ostapneko, sad i Azarenku koja je posle deset godina izborila polufinale.

Izabrane vesti

Dalje nije mogla, iako je imala šansu. Azarenka je u prvom setu prva napravila brejk, a kasnije, pri rezultatu 5:5 u gemovima imala čak tri šanse da oduzme servis protivnici i kad nijednu nije iskoristila njena igra se raspala. Rjibakina se razletela terenom Rod Lejver arene, uverljivo dobila taj-brejk i onda u drugom setu autoritativno poboljšala najbolji učinak na Australijan openu, jer je pre aktuelnog turnira najdalje dobacila do treće runde.

Ovaj rezultat znači da će Elena Rjibakina od ponedeljka biti u TOP deset teniserki na WTA listi, možda i osma pod uslovom da u borbi za trofej savlada bolju iz duela Magda Linete i Arine Sabalenke.


tagovi

Elena RibakinaTenisWTAAustralijan openAustralijan Open 2023Viktorija Azaraneka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara