Krajinović (©Reuters)
Krajinović (©Reuters)

Milimetri nedostajali Krajinoviću za proboj u osminu finala

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.05.22. | 18:19

Ože-Alijasim slavio u tri tesna seta

Kada se kaže 3:0, ispada da je bilo ubedljivo, rutinski. Ali, morao je Feliks Ože-Alijasim dobrano da se preznoji da bi slomio danas upornog Filipa Krajinovića.

Srpski teniser je završio sa nastupom na Rolan Garosu, poražen je u trećem kolu od Kanađanina Ožea-Alijasima, ali zaista su milimetri odlučivali ko će prvi proći kroz cilj i dobiti priliku da baci rukavicu u lice Rafaelu Nadalu – 7:6, 7:6, 7:5.

Izabrane vesti

Prvi set je prošao bez ijednog brejka, štaviše, bez ijedne brejk prilike. A, u razigravanju na razliku u taj-brejku Ože-Alijasim je bio bolji sa 7:3.

U drugom Ože je uspeo da oduzme servis Filipu, da povede 4:3, pa na 5:4 i dve set lopte, ali je Krajinović uspeo da ispliva, a onda da u narednom gemu odgovori brejkom i vrati set u ravnotežu. Ponovo se igrao taj-brejk i ponovo Kanađanin mnogo bolji – 7:2.

Veliku šansu je Krajinović propustio u trećem setu. Uspeo je da oduzme servis rivalu i povede 3:1, međutim, na 4:3 je popustio, odigran je najduži gem u meču, imao je Ože-Alijasim čak pet brejk prilika i tu petu je pretvorio u izjednačenje u gemovima. Kod 6:5 ponovo su se ukazale dve brejk šanse Kanađaninu, koje su ujedno bile i meč lopte, drugu je iskoristio i prošao u osminu finala, gde ga čeka Nadal.


tagovi

Filip KrajinovićFeliks Ože AlijasimRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara