Nikola Milojević (Foto: Star Sport)
Nikola Milojević (Foto: Star Sport)

Milojević ni iz petog pokušaja do US opena: Karlović bolji u dva seta

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.08.21. | 01:19

Hrvatski teniser za sat i po vremena do drugog kola kvalifikacija

Ni iz petog pokušaja Nikola Milojević nije uspeo da se domogne mesta u glavnom žrebu US opena. U prvom kolu kvalifikacija (kao u dva od prethodna četiri puta) za četvrti grend slem u sezoni srpski teniser je poražen od Iva Karlovića, po setovima 6:4, 7:6 (7:1).

Hrvatski veteran je za nešto manje od sat i po vremena igre uspeo da slomi Milojevićev otpor i plasira se u drugu rundu kvalifikacija, gde ga čeka 137. teniser sveta, Bolivijac Ugo Delijen.

Izabrane vesti

Prvi set balkanskog okršaja trajao je svega pola sata, obojica tenisera servirali su dosta sigurno - bez brejk lopti -sve do desetog gema, kada je Milojeviću zadrhtala ruka, dozvolio je Karloviću dve brejk lopte, a 42-godišnjak iskoristio drugu za vođstvo u setovima.

U drugom je viđena još veća i neizvesnija borba, i jedan i drugi su servirali na vrlo visokom nivou, tako da rivalu nisu dozvolili niti jednu brejk loptu (nijednom nije bilo ni 40:40), da bi Milojeviću još jednom pala koncentracija u presudnom trenutku, Karlović je vezao pet poena u taj-brejku i bez problema ga priveo kraju.


tagovi

Nikola MilojevićIvo KarlovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara