(©MN Press)
(©MN Press)

Milojević šokirao Krajinovića za prvu grend slem pobedu

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.09.20. | 22:07

Prvi nastup u glavnom žrebu nekog Otvorenog prvenstva za 25-godišnjaka i odmah trijumf

Iznenađenje već na startu Rolan Garosa. Žreb je u Francuskoj “namestio” duel Filipa Krajinovića i Nikole Milojevića, a iz malog srpskog derbija kao pobednik je izašao 144. igrač sveta – 3:1 (6:4, 3:6, 6:3, 6:1) za tri sata i 14 minuta igre.

Milojević se postarao da prvi nastup u glavnom žrebu na nekom od Gren slem turnira obeleži na pravi način, verovatno i najvećim trijumfom u karijeri. S obzirom da je do prvog kola stigao preko kvalifikacija, bilo je jasno da će biti u blagoj prednosti, jer je u punoj takmičarskoj formi, ali je i pored toga Krajinović bio izraziti favorit.

Izabrane vesti

No, Milojević je već na startu meča pokazao da bismo mogli da očekujemo iznenađenje. Prvi set protekao je u serijama. Nikola je ekspesno poveo sa 3:0, treći reket Srbije je potom preokrenuo, da bi u devetom gemu prvog seta, koji je trajao čak 18 minuta, Milojević napravio brejk i nedugo zatim iskoristio drugu set loptu.

Drugi set je počeo identično kao prvi, brejkom 25-godišnjeg tenisera, ali je Krajinović ovog puta odmah uzvratio i zaigrao mnogo bolje.

Brejkom u drugom gemu trećeg seta, Milojević je rešio treći set, da bi u četvrtom apsolutno dominirao i došao do plasmana u drugu rundu, gde ga čeka Slovenac Aljaž Bedene.


tagovi

Rolan GarosFilip KrajinovićNikola Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara