Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Možda je Nadal zvučao kao zver, ali zbog nove povrede neće igrati Monte Karlo i Madrid

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 19:30

Mukama s telom nema kraja, Španac još jednom odlaže povratak na teren

Direktor turnira u Monte Karlu bio je pre petnaestak dana ubeđen da će Rafael Nadal učestovati u Kneževini, svom najuspešnijem masters turniru u karijeri. "Video sam ga kako trenira na privatnom terenu Larija Elisona i imao sam utisak da čujem zver, pogađao je kao nikada ranije", bio je impresioniran Dejvid Masi, prvi čovek "hiljadarke" u Monaku. Čini se da se ozbiljno zavarao...

Kako javlja katalonski Sport, drugi teniser svih vremena po broju osvojenih grend slem titula, doživeo je novu povredu leđa, a to će prouzrokovati još jedno Nadalovo odlaganje povratka na teren, to jest propuštanje masters turnira u Monte Karlu i Madridu, kao i turnira iz serije 500 u Barseloni.

Izabrane vesti

Nadal je napravio skoro godinu dana pauze nakon Australijan Opena 2023. godine i poraza od Mekenzija Mekdonalda u drugom kolu, a onda se pojavio na turniru u Brizbejnu u prvoj sedmici 2024. godine. Tamo je prošao prva dva kola, da bi izgubio u četvrtfinalu od Džordana Tompsona. Nakon toga je usled nedovoljne fizičke pripremljenosti odustao od Australijan Opena, a kasnije i Indijan Velsa i Majamija. Sada ga neće biti ni na prva dva velika turnira sezone na šljaci, što prilično može da zabrine Nadalove fanove. Čim neće nastupati tamo gde je kao riba u vodi, jasno je da tu baš ozbiljno ne štima.

Po svemu sudeći, Nadal bi mogao da se vrati na ATP Tur na Mastersu u Rimu koji počinje šestog maja. Dve sedmice po Đurđevdanu počinje Rolan Garos, turnir koji je Rafa osvojio čak 14 puta. Španac je pokušao da se vrati na teren na američkoj turneji, ali nije uspeo. Nekoliko dana pre početka Indijan Velsa, Nadal je otkazao učešće uz napomenu da još nije spreman za mečeve na tom nivou. Kasnije je 38-godišnjak pričao o nastavku karijere i ostao nejasan kada ćemo ga videti na terenu.

Publika u Sjedinjenim Državama videla je Nadala u egzibicionom meču sa Karlosom Alkarasom u Las Vegasu, gde je poražen od 17 godina mlađeg sunarodnika.


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara