©Reuters
©Reuters

Možda više nije junior u telu odraslog sportiste: Rubljov na korak do drugog velikog trofeja

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 18:16

Obećao je Rus pre par meseci da će probati da koliko-toliko obuzda temperament, to zasad daje rezultate

Ako je bilo neprijatno gledati neke scene sa teniskog terena, to su bili oni momenti kada je Andrej Rubljov udarao reketom u noge sve dok ih ne raskrvari, a sve to kao oblik kažnjavanja samog sebe za neke loše momente u mečevima. Momak iz Moskve ima nesumnjivo jednu od najluđih glava na turu, a čini se da ga je upravo ona koštala mnogo većih dostignuća u dosadašnjem toku karijere i salda od samo jedne masters titule, svih deset izgubljenih grend slem četvrtfinala i petog mesta na ATP listi. Pre nekoliko meseci izjavio je Rubljov da je mentalno još uvek junior u telu odraslog sportiste i da će to probati da promeni u narednom periodu.

Možda je masters u Madridu dugoročno gledano dao nagoveštaj šta od 26-godišnjaka možemo da očekujemo u narednom periodu. Nakon što je u sredu eliminao Karlosa Alkarasa, Rubljov je rutinski trijumfovao protiv Amerikanca Tejlora Frica 2:0 (6:4, 6:3) i tako se plasirao u finale mastersa u Madridu. Za Andreja će ovo biti peto masters finale u karijeri, a do sada je samo jednom podigao pehar na nekoj od "hiljadarki". Posle Monte Karla 2023, imaće šansu da protiv pobednika meče između Jiržija Lehečke i Feliksa Ože Alijasima dođe do svog drugog velikog trofeja u karijeri. Jasno je da će biti favorit u finalu, bez obzira da li će se u Kaha Mahiki sastati sa Čehom ili Kanađaninom.

Izabrane vesti

Početak meče nije negoveštavao lak posao za Rubljova, pošto je Fric oduzeo servis Rusu već u prvom gemu, ali se Andrej brzo konsolidovao i potvrdio zašto mu šljaka odgovara mnogo više nego Amerikancu. Sve je bilo gotovo za samo 72 minuta.

Rubljov se sa Lehečkom sastao četiri puta, uz izjednačen međusobni skor 2-2, dok protiv Ože Alijasima vodi 4-1. Momak iz Mlade Boleslav je trenutno 31. na ATP listi i igraće za svoje prvo masters finale, kao i 24-godišnjak iz Montreala.


tagovi

Andrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara