"Danilo Petrović i Adrijan Protl sa MOZZARTOVIM promoterkama"
"Danilo Petrović i Adrijan Protl sa MOZZARTOVIM promoterkama"

MOZZART FUTURES: Danilo Petrović je pobednik turnira

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.06.14. | 14:49

Srpski teniser trijumfovao u finalu osmog po redu takmičenja na Olimpu

Danilo Petrović i Adrijan Protl sa MOZZARTOVIM promoterkamaDanilo Petrović je osvajač osmog po redu MOZZART FUTURES turnira i to bez izgubljenog seta. On je na terenu Sportskog centra Olimp u finalu savladao Slovaka Adrijana Protla sa 2:0 (6:4; 6:3).
''Kao i uvek i ovaj meč je bilo neizvestan do samog kraja. Mnogo mi znači što sam imao priliku da igram na Mozzart Fjučersu jer meni, kao i mojim saigračima, igra na domaćem terenu je od višestruke koristi. Zahvaljujem se kompaniji Mozzart na profesionalno organoovanom turniru", izjavio je Danilo Petrović.

Turnir je počeo 10. juna, a Petrović je redom pobeđivao Rumuna Kristijana Mirčeu 2:0 (6:2; 6:1), Nemca  Đurđević Bogdana 2:0 (6:4, 6:2), Gorčića Ismara iz BiH2:0 (6:2; 7:6) i još jednog Nemca Madena Janika sa 2:0 (7:6; 7:6). Nagradni fond je 10.000 dolara.

Izabrane vesti

Inspektor Blaža i Marina Kotevski zabavljali publikuDanilo Petrović (22) je mladi srpski teniser koji je 544. na ATP listi. Važi za veoma talentovanog igrača, bio je državni šampion u mladim kategorijama. Do sada je odigrao sedam finala singla na Fjučers turnirima. U svojoj karijeri ima osvojenu jednu profesionalnu titulu, Fjučers 2012. u Beogradu i dve dubl titule (Fjučers)

Ove godine na turnir je prijavljeno više od 350 igrača. U glavnom turniru bilo je 32 igrača, 64 u kvalifikacijama i 16 parova.

Kompanija Mozzart je prepoznala značaj ovog turnira i mogućnost da pruži podršku mladim nadama srpskog i međunarodnog tenisa i tradicionalno, već osmu godinu za redom podržava ovu značajnu sportsku manifestaciju.

(FOTO: mozzartsport)


tagovi

SrbijaMozzartDanilo Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara