(©Reuters)
(©Reuters)

Muhova sa ivice poraza do najveće pobede u karijeri i finala RG

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 18:31

Sabalenka ispustila 5:2 u trećem setu

Novi grend slem, nova teniska bajka. Ovog puta je u glavnoj ulozi Karolina Muhova.

Češka 26-ogodišnja teniserka, koja je u celoj karijeri osvojila jednu WTA titulu, plasirala se u finale Rolan Garosa posle neverovatnog preokreta protiv Arine Sabalenke. Beloruskinja je imala vođstvo od 5:2 u trećem setu, imala je u narednom gemu i jednu meč loptu i opet nije uspela da dođe do trijumfa.

Izabrane vesti

Muhova je ostvarila pobedu karijere i prvi put će igrati u finalu jednog grend slem turnira – 7:6, 6:7, 7:5.

Ovom pobedom Čehinja iz Olomuca je osigurala i veliki skok na WTA listi. Čak i u slučaju da ne osvoji trofej biće od ponedeljka 16. na svetu, što će joj biti najbolji rejting u karijeri.

Vrlo izjednačen meč viđen je u polufinalu. U sredini prvog seta je razmenjen po jedan brejk, a u taj-brejku Sabalenka je imala 5:4, međutim, Muhova je okrenula do 7:5.

Slična priča viđena je u drugom setu, samo što su bila po dva brejka na obe strane, a u razigravanju na razliku Beloruskinja je bila bolja sa 7:5.

I onda treći set, u kojem je Sabalenka dominirala, došla do 5:2 i delovalo je da je sve rešeno. U narednom gemu na servis Čehinje imala je Beloruskinja meč loptu, koju nije iskoristila. Da bi potom potpuno pala na svoj servis, napravila je Muhova brejk i u istom ritmu nastavila do kraja. Serijom od 5:0 u gemovima teniserka iz Olomuca je došla do najvećeg trijumfa u karijeri i šanse da se bori za prvi grend slem trofej.

Drugi polufinalni par čine Iga Švjontek i Beatriz Hadad Maja.



tagovi

Arina SabalenkaKarolina MuhovaRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara