©Reuters
©Reuters

Muzeti od sjaja do očaja za 24 sata: Siner ga počistio u dva seta

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 18:30

Osmi teniser na planeti stigao do polufinala za 76 minuta igre

Lorenco Muzeti je doživeo vrhunac karijere eliminacijom Novaka Đokovića u trećem kolu mastersa u Monte Karlu, ali je u razmaku od 24 časa prošao proces od teniske perfekcije do potpunog očaja. Njega je u četvrtfinalu sa terena prosto počistio sunarodnik Janik Siner za 76 minuta igre - 6:2, 6:2.

Osmi teniser na planeti je perfektno servirao na ovom meču, nije izgubio nijedan poen na svoj servis, dok je sa druge strane vrlo brzo pravio brejkove i u željenom pravcu usmeravao oba seta. Siner je pedantno servirao, osvojio 77 odsto poena na prvi servis, a imao je i 19 vinera, odnosno svega tri neiznuđene greške.

Izabrane vesti

Ovo je bio drugi međusobni meč dvojice Italijana, a Muzeti još uvek nije uspeo da osvoji nijedan set.

Siner će u polufinalu odmeriti snage sa danskim tinejdžerom Holgerom Runeom, koji je napravio veliki podvig eliminacijom Danila Medvedeva.

Muzetiju je od samog starta sve krenulo naopako. Krenuo je sa dva izgubljena servisa i propustio priliku da uzvrati brejk u drugom. Siner je poveo sa 4:0, a onda pri rezultatu 5:2 iskoristio prvu set loptu.

Siner je uspeo da odbrani svih pet brejk šansi protivnika na meču, dok je sa druge strane Muzeti uspeo da sačuva samo dve od šest. U drugom setu je bila viđena nešto veća borba. Siner je prvi brejk napravio pri rezultatu 1:1, a drugi pri vođstvu od 4:2. Potom je iskoristio prvu meč loptu i na prilično siguran način otišao u polufinale.




tagovi

Lorenco MusetiJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara