FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Nadal i bolovi: Nadam se da ću igrati Australijan Open, ali nisam siguran 100 odsto

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 17:15

Španac potvrdio medijima da je nelagodnost u toku meča sa Tompsonom podsećala na dešavanja iz 2023.

Dao je veliku injekciju nade svojim pristalicama Rafael Nadal dobrim partijama u uvodne dve runde ATP turnira u Brizbejnu, ali je celogodišnje neigranje uzelo danak već u četvrtfinalu.

Poražen je osvajač 22 Grend slem titule od domaćeg tenisera Džordana Tompsona s 1:2 (7:5, 6:7, 3:6) a tokom trećeg seta zatražio je i medicinski tajm-aut.

Izabrane vesti

"Moram da prihvatim stvari takve kakve su. Nije kao da sam proveo četiri meseca na najvišem nivou. Tek sam mesec dana na najvišem nivou. Nadam se da ću moći da treniram sledeće sedmice i igram na Australijan Openu, ali nisam siguran 100 odsto. Bol je na istom mestu, ali osećam da više proizilazi iz mišića nego od umora. Prošle sezone to je bilo tetiva i osećaj je bio potpuno drugačiji jer sam ga primetio mnogo više. Danas nisam ništa osetio, nisam siguran šta se dešava, da li je više do toga da sam se uplašio", pita se i Nadal.

Nakon poraza od Mekenzija Mekdonalda na prošlogodišnjem Australijan Openu Nadalu je prvobitno dijagnostikovana pauza od šest do osam sedmica, a nakon izvršene operacije kuka početkom juna ispostavilo se da nije nije zaigrao do kraza sezone

"Nadam se da su mi mišići dovoljno razrađeni posle nekoliko dana igranja i i teškog meča kao što je bio današnji protiv Tompsona. Već sam rekao da mi je cilj da budem konkurentan nekoliko meseci. Mnogo stvari može da se desi mom telu posle godinu dana bez takmičenja. Nadam se da je samo mišić u toj oblasti opterećen. Već sam rekao da nisam došao ovde da osvajam turnire. Došao sam ovde da igram tenis i dam sve od sebe. Nadam se da će mi biti bolje za par dana, ako ne bude uradiću testove", pravi planove Nadal.


tagovi

Rafael NadalAustralian Openpovreda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara