Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal ne igra u Madridu, pod upitnikom Rolan Garos

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 12:17

Španac i dalje ima problem sa povredom kuka

Posle Dohe, Dubaija, Indijan Velsa, Majamija, Monaka i Barselone, Rafael Nadal neće igrati ni na mastersu u Madridu! To će značajno uticati na pripremu Španca za Rolan Garos, ukoliko uopšte i bude mogao da nastupi na drugom gren slemu u sezoni zbog problema s kukom koji traje još od Australijan opena.

Od januara je Nadal na pauzi, a poslednji meč koji je igrao bio je protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda u drugom kolu turnira u Melburnu (0:3).

Izabrane vesti

Vest o povlačenju iz Madrida Nadal je objavio u video poruci na svom Instagram profilu.

"Kao što znate, ozbiljno sam se povredio na Australijan openu. U početku je trebalo da bude šest do osam nedelja pauze, a sada ulazimo u 14. Realnost je da se nalazimo u situaciji u kojoj se nismo nadali da ćemo biti. Pratio sam sve što su doktori rekli, ali stvari se ne razvijaju kao nam je rečeno i u teškoj smo poziciji", razočarano je pričao 36-godišnji Španac.

Ukoliko se na vreme oporavi, poslednju priliku da se zagreje za Rolan Garos imaće u Rimu, od 8. do 21. maja.

"Prolaze nedelje i nadao sam se da ću moći da igram na turnirima koji su najvažniji u mojoj karijeri, kao što su Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim i Rolan Garos. Već sam izgubio Monte Karlo i Barselonu, a nažalost, neću moći da budem ni u Madridu".

Veliko je pitanje, ipak, hoće li nekadašnji broj jedan moći da se spremi za svoj omiljeni turnir u Parizu, gde brani trofej osvojen prošle godine, a rekorder je sa 14 titula.

"Povreda i dalje nije zalečena i ne mogu da radim ono što je potrebno kako bih se takmičio. Trenirao sam, ali smo pre nekoliko dana rešili da napravimo mali zaokret, da radimo drugačiju terapiju i da vidimo hoće li se stvari popraviti za ono što dolazio. Ne mogu da vam dam datum povratka - jer da ja znam rekao bih i vama, ali ne znam. To je trenutna situacija... Ne ostaje mi ništa drugo nego da imam primeren pristup tokom ovog perioda i da probam da dam sebi priliku da učestvujem na nekim turnirima na šljaci“, zaključio je Rafa.

Predstojeći Rolan Garos biće specifičan po tome što bi Novak Đoković ili Rafael Nadal mogli da dođu do rekordne 23. grend slem titule. Trenutno zajedno predvode listu najuspešnijih tenisera ikada.


tagovi

masters madridNovak ĐokovićRolan GarosRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara