Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nadal: Neću reći da sam zasluženo osvojio ovu titulu jer su je mnogi zaslužili

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.01.22. | 19:38

Španac istakao ushićenje zbog novog uspeha, ali i objektivno sagledao sve okolnosti

Spektakularnim povratkom u meč i pobedom nad Danilom Medvedevim nakon dva izgubljena seta Rafael Nadal je ispisao istoriju osvojivši 21. grend slem trofej i tako napravio iskorak u odnosu na Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Španski teniser trijumfovao je posle skoro pet i po sati igre, a nakon druge titule na Australijan openu nije skrivao zadovoljstvo.

Izabrane vesti

"Kada bih u razmatranje uzeo sve – čitav scenario, kako su se stvari odvijače, značaj meča, rekao bih da ovo bez sumnje jeste najveći povratak u mojoj karijeri. Kada sam imao dva seta zaostatka situacija je bila kritična. Međutim, sport je nepredvidiv, zar ne? Standardna situacija je da izgubite 3:0 u setovima u tom trenutku, ali sa druge strane, u drugom setu sam imao dosta prilika, zar ne? Sve vreme sam sebi ponavljao da imam šansu, znao sam da sam propustio mnogo prilika, a da u nekim situacijama nisam imao ni sreće. Samo sam želeo da nastavim da se borim i da pružim sebi šansu da preokrenem. To sam i učinio. Imao sam i malo sreće. Veoma sam radostan, imao sam na ovom turniru mnogo situacija u kojima sam bio blizu titule, a nisam uspeo. Mnogo sam radio na tome da imam šansu da osvojim ovaj trofej", rekao je Nadal.

Prvo pitanje na konferenciji odžanoj u poznim večernjim časovima bilo je da li se sada oseća kao najbolji teniser u istoriji, s obzirom na to da sada ima 21 grend slem trofej.

"Ne, iskreno ne želim da menjam svoju tačku gledišta. Znam da je 21 poseban broj, ali pre svega sam zadovoljan time što sam osvojio još jednu grend slem titulu u ovoj fazi moje karijere. Ipak, ne bih da menjam mišljenje koje sam izneo pre neki dan. Neću reći da sam zasluženo osvojio ovu titulu jer su je mnogi zaslužili. Zaista verujem da sam sve vreme bio pozitivan duhom, borio sam se šest meseci da se oporavim od povrede. Bilo je mnogih teških trenutaka, teških razgovora, nisam znao da li ću moći da se vratim u takmičarski ritam. Poenta svega je da uživam u ovakvim trenucima".

Potom je Španac otkrio da li aktuelni uspeh smatra najvećim dostignućem u karijeri.

"Bez sumnje je najneočekivanije. I ono koje me je lično najviše iznenadilo. Sada sam fizički uništen, jedva mogu da mislim. Podrška publike je bila neverovatna i bio sam veoma emotivan tokom celog meča. Bio sam veoma umoran i nisam mogao da slavim kao što to inače radim, ali sam sve osećao u sebi. Želeo bih da se zahvalim i Danilu, on je veliki šampion i lepo je prihvatio poraz. On je uvek bio fin prema meni. Ne znam da li su navijači uticali na njega, ali uvek je lakše kada je publika na vašoj strani. Voleće njega publika ovde u budućnosti, u to nema sumnje jer je sjajan igrač".

Nadal je imao i poruku za kraj.

"Volite igru, imajte strast, gajite pozitivan stav i budite vredni. To je sve, zar ne? I bitni su pravi ljudi, koji će biti uz vas. Mislim da je to sve", kazao je Nadal.


tagovi

Rafael NadalAustralijan openAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara