Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal otkazao i Rim, na Rolan Garos stiže bez ijednog meča na šljaci!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 18:44

I to ukoliko uspe da se spremi

Rafael Nadal je primoran da otkaže još jedan turnir. Španskog tenisera nećemo gledati ni na mastersu u Rimu, što znači da bi na Rolan Garosu, gde bi trebalo da pojuri rekordni 23. grend slem titulu i odlepi se od Novaka Đokovića (obojica su na 22), mogao da se pojavi bez ijednog odigranog meča na šljaci!

Bivši svetski broj jedan je na svom Tviter nalogu obavestio javnost o odluci da se nije u potpunosti oporavio od povrede kuka, te da nije spreman da istrči na šljaku turnira koji je osvojio deset puta, više od bilo kojeg drugog tenisera.

Izabrane vesti

"Pozdrav svima. Žao mi je što moram da saopštim da neću igrati u Rimu. Svi znate koliko me boli to što ću propustiti još jedan turnir koji je obeležio moju profesionalnu karijeru, uz svu ljubav italijanskih navijača", saopštio je Nadal svoju odluku na Tviteru.

Krajem aprila njegov stric Toni Nadal je indirektno nagovestio da bismo 36-godišnjeg Španca mogli da gledamo u Rimu, a njegov trener Karlos Moja početkom nedelje istakao da mu je između ostalog cilj da se pojavi u Večnom gradu. Međutim...

"Uprkos tome što sam primetio napredak poslednjih dana, bilo je mnogo meseci tokom kojih nisam mogao da treniram na visokom nivou. Proces adaptacije traži vreme i nemam izbora nego da prihvatim to i nastavim da radim", dodao je Nadal.

Podsetimo, Nadal je ove godine odigrao samo dva meča, oba na Australijan openu. Od poraza protiv Mekenzija Mekdonalda u drugom kolu turnira u Melburnu prošlo je 107 dana, iako je prema prvim prognozama sa terena trebalo da odsustvuje šest do osam edelja. U međuvremenu je Španac propustio sedam turnira. Redom Dohu, Dubai, Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Godo, Madrid.

To ga je koštalo 1.370 poena i po prvi put još od aprila 2005. godine izbacilo ga iz Top 10, a kako ga neće biti ni u Rimu, izgubiće još 90 bodova budući da je prošle sezone na istom turniru ispao u osmini finala od Denisa Šapovalova. Ukoliko na kraju uspe da se spremi i na kraju se pojavi na Rolan Garosu, Nadal bi već u šesnaestini finala mogao da naleti na nekoga od prve četvorice tenisera sveta, piše Marka.

Masters u Rimu održaće se od 10. do 21. maja, dok Rolan Garos počinje 28. maja, nedelju dana po završetku turnira u glavnom gradu Italije.



tagovi

Rafael NadalMasters Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara