Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal plesao po žici protiv veterana Lopeza do 1.000. pobede

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 21:15

Rafa slavio u tri seta

Morao je Rafael Nadal da iscrpi sve svoje snage da bi prošao prvu prepreku na mastersu u Parizu.

Veteran Felisijano Lopez gurao je Nadala do krajnjih mogućnosti na betonu, ali je drugi teniser sveta uspeo da nađe dovoljno snage i kvaliteta da iz tog duela izađe kao pobednik u tri seta – 4:6, 7:6, 6:4. Ovo je, inače, jubilarna 1.000. Rafina pobeda u karijeri. Na večnoj listi je na četvrtom mestu, ispred njega su rekorder Konors (1.274), Federer (1.242) i Lendl (1.068).

Izabrane vesti

Pariz je kao medalja sa dva lica za Nadala. Dok je na Rolan Garosu najbolji teniser svih vremena sa 13 osvojenih pehara, na mastersu u dvorani Bersi nikada nije došao do pehara. I nije mnogo nedostajalo da se ove godine oprosti od takmičenja već u 2. kolu.

Odlično je igrao Felisijano Lopez, pogotovo u prva dva seta. Već na početku meča je napravio brejk i uspeo je da ga sačuva sve do kraja, suočivši se samo sa jednom brejk prilikom za Nadala, koju je uspešno odbranio.

U drugom setu obojica tenisera su čuvala svoje servis gemove, ali u taj-brejku samo jedan izgubljen Lopezov poen na njegov servis presudio je da Nadal slavi sa 7:5 i ostane u meču.

Tako blizu, a tako daleko je bio Felisijano od velike senzacije i to kao da ga je razočaralo, nije uspeo da se brzo presabere, pa je već u prvom gemu trećeg seta izgubio servis. Imao je dve šanse da odmah uzvrati, nije uspeo, a Nadal kada je izdržao taj napad, izgurao je meč do kraja, do pobede.

Rafa će u 3. kolu igrati protiv Džordana Tompsona, koji je sa 2:1 u setovima eliminisao Bornu Ćorića.


tagovi

Rafael NadalFelisijano LopezATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara