(©Reuters)
(©Reuters)

Nadal: Povreda leđa nije pod kontrolom, tražimo rešenje

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 17:02

"Videli ste, moj servis je bio drugačiji od uobičajenog"

Nastup Rafaela Nadala na Australijan openu bio je pod znakom pitanja, Španac se odlučio da uzme učešće na prvom grend slemu sezone uprkos tome što povredu leđa nije sanirao. Želja za osvajanjem 21. velikog trofeja i izbijanje na prvom mesto večne liste po broju grend slemova nadjačala je povredu.

Na oko je delovalo da je sve pod kontrolom. Nadal se prošetao kroz prve dve runde, a posle trijumfa nad Majklom Mouom, dželatom Viktora Troickog, otkrio je da traži rešenje za njegova leđa i da se ne oseća najbolje.

Izabrane vesti


"Ne, iskreno, nije pod kontrolom. Radim stvari koje mogu. Ako ste videli, moj servis je bio drugačiji od uobičajenog, ali tražim rešenja svakoga dana. Trudim se da ih pronađem. Naravno, pripreme poslednjih 15 dana nisu prošle idealno, ali ovde sam. Pobedio sam dva meča bez izgubljenog set. Naredni meč imam za dva dana i sutra ću nastaviti da tražim rešenja za svoja leđa. Radimo sve što je potrebno da se osećam sve bolje i bolje Videćemo, Nori je naredni test", rekao je Nadal.

>>>>>>SVE KVOTE ZA AUSTRALIJAN OPEN<<<<<<

U trećem kolu Australijan opena Rafael Nadal će se sastati sa Kameronom Norijem.

"Pobedio je dva meča. Pobedio je Evansa, večeras igrača o kome ne znam mnogo. Došao je na turnir dve nedelje ranije. Levoruk, dobar igrač. Biće težak test, bez sumnje. Moraću da igram na najvišem nivou".

Bik sa Majorke poznat je kao borac i neko ko ima visok prag tolerancije na bol, pa otuda ne čudi da igra na visokom nivou iako su leđa limitirajući faktor.

"Moraš to da prihvatiš i da nastaviš da se boriš. Trudim se da se borim što više mogu, to je moja filozofija tokom cele karijere, zar ne? Boriću se dok budem bio u stanju da radim svoj posao", završio je Nadal izlaganje.


tagovi

Rafael NadalAustralijan Open 2021.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara