Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Nadal propušta masterse u SAD i prvi put od 2005. godine ispada iz TOP 10

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 20:46

Zvanično potvrđeno da Španac neće igrati u Indijan Velsu i Majamiju

Još otkako je eliminisan u drugoj rundi ovogodišnjeg Australijan Opena i pošto mu je dijagnostikovana drugostepena povreda slabinskog mišiša (iliopsoasa) bilo je jasno da Rafaela Nadala čeka duža pauza (šest do osam nedelja), te da su ugroženi nastupi na Mastersima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i mesto među najbojih deset tenisera sveta koje čuva od 2005. godine.

Sada više nema dileme. Rafa zvanično propušta masterse u Indijan Velsu i Majamiju dok se sprema za aprilski povratak na teren, sezonu na šljaci i omiljeni mu masters u Monte Karlu koji je osvajao čak 11 puta (igrao 12 finala).

Izabrane vesti

Neigranje na američkom tlu tokom marta meseca koštaće ga 600 poena pošto je prošle sezone bio finalista Indijan Velsa gde je poražen od Tejlora Frica. Dakle, 20. marta ti poeni ćemu biti oduzeti. Ove nedelje Nadal je već postao lakši za 500 bodova osvojenih prošle godine u Akapulku. Španac je trenutno osmi sa 3.315 bodova, a kada izgubi 600 poena, gotovo izvesno ga čeka pad van najboljih deset na svetu.

"Nadamo se da će se uskoro oporaviti i da ćemo ga videti ovde naredne godine", rekao je nekadašnji svetski broj dva, a aktuelni direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has.

Ova povreda je ozbiljno uticala na značajan odron Nadalovih ATP poena. Potpomogla je njegovo ispadanje sa prvog Grend slema senzone na kojem je branio titulu, da bi Španac kasnije propustio turnire u Dohi, Dubaiju, potom egzibiciju u Las Vegasu sa zemljakom Karlosom Alkarasom, a sada i Indijan Vels, pa Majami.

Devetog aprila bi trebalo da ga vidimo u Monte Karlu, a malo po početku Rolan Garosa (28. maj - 11. jun), 3. juna Rafa će napuniti 37 godina. Vremešnom Špancu će apsolutni fokus ove sezone biti na osvajanju 15. titule Frenč opena, kako bi ponovo pobegao Novaku Đokoviću u trci po broju grend slem titula. Trenutno su najveći rivali izjednačeni sa po 22 pehara.


tagovi

Rafael NadalATP Indijan VelsMajami masters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara