(©Reuters)
(©Reuters)

Nadal se trudi da ubedi sve: Nije mi više cilj da budem prvi na svetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 08:55

“Treniram dobro, verujem da sam spreman”, kaže Španac pred Sinsinati

Pričao je ne tako davno Rafael Nadal kako mu rekordi, broj grend slem titula i ostala teniska priznanja nisu opsesija, kako mu je zdravlje daleko najbitnije. A, onda je igrao ove sezone preko granice bola, sve dok mu nije napukao trbušni mišić, da bi osvojio sve što se osvojiti moglo.

Uoči mastersa u Sinsinatiju, koji je svojevrsna uvertira za US open, Nadalu se otvara prilika da se popne na prvo mesto ATP liste. A, on u svom maniru poručuje da mu to – nije cilj. Pa ako koga uspe da ubedi...

Izabrane vesti

Kaže, sad mu je najbitnije da mu na terenu bude zabavno.

Kao što sam govorio od početka sezone, nije mi više cilj da budem prvi na svetu. Ne igram zbog toga. Ako se to desi zato što igram dobro na svakom turniru, onda super. Ukazuje mi se šanse koju do skoro nisam mogao ni da zamislim, ali neću zbog toga igrati više nego što mislim da moje telo može da izdrži”, rekao je Nadal uoči početka mastersa u Sinsinatiju.

Španac se vraća na teren posle pauze od Vimbldona.

Ne možete da očekujete da ćete igrati na izuzetnom nivou od početka. Jednom kada to shvatite i prihvatite, morate da budete skromni i da se držite oružja koje imate da vas vode do pobede. A, kada dobijete meč-dva, onda stvari počinju da se menjaju”.

Kaže Nadal da se sada oseća dobro, da je problem sa trbušnim mišićem iza njega.

Treniram prilično dobro. Verujem da sam spreman. Napuknuće trbušnog zida je opasno. Najviše zbog toga jer unosite mnogo snage u svaki servis, pa morate sa dosta predostrožnosti da se pripremate”, ispričao je Nadal.


tagovi

Rafael NadalATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara