Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal: Telo mi ne dozvoljava da igram, ovo su teški trenuci za mene

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 19:10

Španac ozvaničio povlačenje sa svog omiljenog Mastersa

Po eliminaciji u drugom kolu Australijan Opena 2023. godine, odlučio je Rafael Nadal da preskoči sve turnire tokom ostatka godina, kako bi se maksimalno oporavio za trijumfalni povratak u 2024. godini. Kako stvari stoje neće biti ništa od toga, izgleda da je propala stvar načisto.

Pojavio se Španac u prvoj sedmici januara u Brizbejnu, dobio dva meča, a onda izgubio u četvrtfinalu i otkazao učešće na Australijan Openu. Od tada je konstantno odlagao s povratkom na teren, a isto je učinio i sada. Zvanično je potvrdio da neće nastupati na mastersu u Monte Karlu, o ovakav razvoj događaja, španski mediji su i najavili još u sredu.

Izabrane vesti

"Zdravo svima, ovo su teški trenuci za mene. Moram da vas obavestim da neću igrati u Monte Karlu. Telo mi ne dozvoljava da igram", napisao je Nadal na Tviteru.

Sve ove reči 38-godišnjaka značajno pojačavaju strah da se neće pojaviti ni na ovogodišnjem izdanju Rolan Garosu, turnira za koji se prvenstveno i spremao u prethodnih godinu dana.

"Naporno radim i svaki dan ulažem maksimalni napor kako bi se ponovo takmičio na turnirima koji su za mene važni. Istina je da ne mogu da igram. Nemate pojma koliko mi j teško što se ne pojavljujem na svim ovim turnirima".

Neće odustajati Nadal u nadi da će jednog dana ipak vratiti na teren.

"Jedno što mogu da uradim je da prihvatim situaciju i pokušam da gledam u budućnost, a da uz to zadržim uzbuđenje i volju za igrom. Jedino tako mogu da imam šansu da stvari krenu na bolje", završava Nadal.

Podsetimo, Nadal je napravio skoro godinu dana pauze nakon Australijan Opena 2023. godine i poraza od Mekenzija Mekdonalda u drugom kolu, a onda se pojavio na turniru u Brizbejnu u prvoj sedmici 2024. godine. Tamo je prošao prva dva kola, da bi izgubio u četvrtfinalu od Džordana Tompsona. Nakon toga je usled nedovoljne fizičke pripremljenosti odustao od Australijan Opena, a kasnije i Indijan Velsa i Majamija. Sada ga neće biti ni na prvom velikom turniru sezone na šljaci, što prilično može da zabrine Nadalove fanove. Čim neće nastupati tamo gde je kao riba u vodi, jasno je da tu baš ozbiljno ne štima.


tagovi

Rafael NadalMasters Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara