Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Nadal u Brizbejnu: Nemoguće je da odmah osvojim trofej

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 09:37

“Ne očekujem mnogo posle godinu dana odsustva s terena”, tvrdi Španac

Ne veruj Grcima ni kada darove nose, glasi čuvena izreka iz antičkog doba, a prevedeno u modernu tenisku eru mogla bi da glasi: “Ne veruj Nadalu ni kada tvrdi da ga trofej ne zanima”.

Upravo tako je Španac nastupio na druženju sa navijačima u Brizbejnu dva dana pre početka turnira, što će obeležiti početak nove sezone.

Izabrane vesti

Nadal je odsustvovao s terena skoro godinu dana i tvrdi da ne postoji šansa da se bori za trofej u Brizbejnu. Mada, kada je Rafa u pitanju, malo ko veruje da je tu da bi igrao rekreativno.

“Nemoguće je da odmah osvojim trofej. Realnost je da uživam u povratku na teren. Ne očekujem mnogo, ipak sam godinu dana bio odsutan sa terena”, rekao je Nadal.

I kada priča da je nešto nemoguće, odmah podsete Rafu da je Australijan open osvojio 2009. godine nakon skoro deset sati na terenu protiv Verdaska i Federera u polufinalu i finalu. A, onda i 2022. kada je sa povređenim stopalom okrenuo 0:2 protiv Medvedeva u borbi za trofej.

“Ne znam ni danas kako sam osvojio pehar 2009. godine. Pre tog finala bilo mi je nezamislivo da dobijem meč”.

Iako je letos najavio da će mu 2024. biti poslednja sezona u karijeri, deluje da se Nadal sada oko toga dvoumi.

Osećam se mnogo bolje nego pre mesec dana, mnogo bolje nego što sam očekivao. Ne mogu da pravim dugoročne planove, jer ne vidim da igram tako dugo. Ne znam koliko ću još biti na terenu, ne mogu da predviđam šta će se dogoditi”, istakao je Nadal.


tagovi

Rafael NadalATP Brizbejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara