Nadal udario na Đokovića: Nijedan igrač nije veći od Australijan opena, turnir će biti sjajan sa ili bez njega

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 04:53

"Zaista ga poštujem, čak iako se ne slažem sa mnogim stvarima koje je uradio poslednjih nekoliko nedelja", kaže Španac

Legendarni španski teniser Rafael Nadal rekao je da je Novak Đoković jedan od najvećih igrača u istoriji ovog sporta, ali da nijedan od njih nije veći od Australijan opena, pa smatra da će takmičenje u Melburnu biti sjajno bez obzira da li će na njemu učestvovati prvi reket sveta.

Španac, koji se već oglašavao pre nekoliko dana, poručio je da se ne slaže sa mnogim stvarima koje je Đoković uradio proteklih nedelja.

Izabrane vesti

"Kazaću jednu stvar - sasvim je jasno da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača u istoriji, bez sumnje. Ali ne postoji nijedan igač u istoriji koji je važniji od takmičenja. Niko, niti Rodžer, Novak ili ja, niti Bjern Borg, koji je bio neverovatan u svoje vreme. Jedni igrači odlaze, a drugi, novi, dolaze. Tenis ide dalje, Australijan open je mnogo važniji od bilo kog igrača", rekao je Nadal.

Ipak, konačna odluka o Novakovoj deportaciji još nije doneta. Ukoliko Federalni sudija večeras od 23.30 poništi odluku ministra za imigraciju eto prvog reketa sveta na turniru, a onda će biti sve moguće.

"Ako zaigra konačno biće OK. Ako ne igra na Australijan openu biće to sjajan turnir i bez njega. To je moje gledište. Zaista ga poštujem, čak iako se ne slažem sa mnogim stvarima koje je uradio poslednjih nekoliko nedelja", rekao je Rafael Nadal.

Španac je Australijan open dočekao na šestom mestu ATP liste, pa mu je Novak Đoković jedan od potencijalnih rivala u polufinalu. Poslednji put na ovom turniru sastali su se u januaru 2019. godine kada je u finalu bilo silovitih 3:0 za najboljeg tenisera na svetu (6:3, 6:2, 6:3).

 


tagovi

Rafael NadalNovak ĐokovićAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara