Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Nadal van terena šest do osam nedelja, posle 19 godina ispada iz top 10?

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 09:31

Propustiće sigurno turnire u Dohi i Dubaiju, možda i Indijan Vels, pa i Majami...

Ispao je Rafael Nadal kao branilac trofeja već u drugoj rundi Australijan Opena. Glave mu je došao Mekenzi Mekdonald, a saveznik Amerikancu u duelu sa Špancem bila je i povreda rivala, ispostavilo se vrlo ozbiljna. Nakon detaljnijih analiza u Melburnu, utvrđena je povreda drugog stepena slabinskog mišića (iliopsoasa), te trenutno drugog, a od izlaska nove ATP liste šestog tenisera planete očekuje pauza u trajanju između šest i osam nedelja.

U narednim danima Nadal će biti podrgnut protivupalnim terapijama, ali pauza će svakako trajati najmanje mesec i po dana, a možda i duže. Posebno jer se Španac već mučio sa istim problemom. Zbog ovog mišića Nadal je predao i četvrtfinalni meč sa Marinom Čilićem na Australijan Openu 2018. godine. Mesec dana kasnije vratio mu se problem na pripremama za turnir u Akapulku.

Izabrane vesti

Sada opet. Sasvim je jasno da će Nadal sada morati da propusti turneju po Bliskom istoku, odnosno da će otkazati učešće na turnirima u Dohi i Dubaiju. Ako se ostvare najgore prognoze i pauza potraje i puna dva meseca Bik sa Majorke neće moći da odradi ni egzibicioni meč sa Karlosom Alkarazom u Las Vegasu, a propustiće i Masters u Indijan Velsu. Najgori scenario kaže da bi, ako bi pauzirao tih dva meseca, mogao da prvi put posle 19 godina ispadne i iz 10 najboljih na svetu.

U toj varijanti sezonu bi nastavio tek kada počne njen evropski deo na šljaci. Rafin plan je bio da igra turnire u Monte Karlu, Barseloni, Madridu i Rimu, sve u sklopu priprema za Rolan Garos, jer tamo su mu najveće šanse da uzme i 23. grend slem krunu.

Ali, samo ako bude potpuno zdrav. Mada je umeo on da se vrati iz mrtvih u trenucima kada su ga već svi bili otpisali. Samo što je tada bio ipak malo mlađi.



tagovi

Rafael Nadalpovreda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara