Foto: AFP
Foto: AFP

Nadala je dobio, Cicipasa nije mogao - Stefanos osvojio Monte Karlo

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 16:01

Rubljov nije uspeo, veoma važna titula za Grka, prva u Kneževini

Uspeo je Andrej Rubljov da nadigra Rafaela Nadala na šljaci, ali nije uspeo da slomi Stefanosa Cicipasa koji se okitio titulom šampiona Monte Karla. U finalu nije bilo velike borbe jer je Stefanos sve završio u dva seta. Po setovima je bilo 6:3, 6:3.

Nameće se sve više tema smene generacija,u finalu ovog mastersa na šljaci igrali su dvojica igrača koji pripadaju novom talasu, a Cicipas je pokazao klasu u finalu i pometlao Rubljova.

Izabrane vesti

Cicipasu je ovo prvi trofej na Mastersu u Monte Karlu. Služili su ga udarci, posebno bekhend, tako da Rubljov nije sa tim uspeo da izađe na kraj.

Posebno je ovo važan uspeh za Cicipasa s obzirom da sledi Rolan Garos tako da će sa ovakvom igrom i performansom u Kneževini lako moći da napadne završnicu u Parizu.

Ujedno je ovo prvi Masters za Cicipasa. Jedno od njegovih najvećih dostignuća u karijeri.

"Neverovatna sedmica za mene. Preplavile su me emocije. Najbolja sedmica mog života", rekao je Cicipas.

Cicipas je i u prvom i u drugom poluvremenu uspeo da napravi rani brejk i posle toga mu je bilo mnogo lakše da igra. U drugom setu je uspeo i do dva brejka i na kraju lagano odradio posao. Iako mu je protivnik bio vrlo jak, iako se radilo o finalu mastersa.

Fenomenalno je servirao Cicipas, uspeo je na sporoj podlozi da prepusti samo četiri poena protivniku na prvi servis i posle 71 minuta došao je do druge najveće titule u karijeri. Osvojio je ATP finale 2019. godine i sada masters turnir.

Nije izgubio nijedan set ove sedmice u Monte Karlu.



tagovi

Stefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara