Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Nadalov lekar: Prvo da eliminišemo bol, a to možemo samo mirovanjem

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.03.22. | 12:38

„Uobičajena je pauza četiri do šest nedelja, videćemo da li možemo da je skratimo“, kaže doktor Kotoro

Napuklo je rebro Rafaelu Nadalu, mehanička povreda koja ne može tek tako da se zadobije, pogotovo ne tako što se reketom udara loptica. Ali, za sada nema objašnjenja šta se to tačno Špancu dogodilo, niko ni ne postavlja pitanje kako je rebro napuklo usred turnira u Indijan Velsu.

Prema prvim procenama lekara, Nadal će biti van terena četiri do šest nedelja. Propustiće masters u Monte Karlu, turnir u Barseloni, ali po svim ocenama nastup na Rolan Garosu mu nije ugrožen.

Izabrane vesti

Štaviše, njegov lekar, doktor Kotoro, najavljuje da će učiniti sve da se Rafa vrati na teren i pre predviđenog roka.

U pitanju je takva povreda koja zahteva mirovanje. Naš prvi zadatak je da uklonimo bol. A, kada to uspemo, onda će Rafa početi da trenira onoliko koliko bude mogao. Njegov prag tolerancije bola je veoma visok. Sa svim tim na umu i evolucijom u načinu oporavljanja, probaćemo sve da skratimo period oporavka. Uobičajena je pauza od četiri do šest nedelja“, rekao je doktor Kotoro.

Španski mediji očekuju da će se Nadal vratiti na teren na mastersu u Madridu, koji će se igrati od 26. aprila do 8. maja. Postoje naznake da bi i Novak Đoković mogao da igra u glavnom gradu Španije.

Dve nedelje nakon toga počeće Rolan Garos, a iako se iskazuje poslovična zabrinutost, niko istinski ne sumnja da će Rafa Nadal zaigrati u Parizu. 


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara