Danil Medved (©Reuters)
Danil Medved (©Reuters)

Nadalov oproštaj bi mogao da potraje, jak otpor ovakvog Medvedeva teško je zamisliti

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 16:06

Rus jedva izbegao ranu eliminaciju sa madridskog Mastersa

Nekoliko dana pred početak mastersa u Madridu izjavio je Rafael Nadal da će mu ovogodišnje izdanje "hiljadarke" u Kaha Mahiki biti poslednji nastup u španskoj prestonici, a iako je na turnir stigao sa epitetom igrača koji je za poslednjih godinu i po odigrao tek nekoliko mečeva, partijom protiv Aleksa De Minora pokazao je osvajač 22 grend slem titule zbog čega bi mogao da igra ozbiljnu ulogu u preostalom delu sezone na šljaci.

Nada se Nadal što većoj prohodnosti ka zavšnici turnira, a sudeći prema današnjoj igri Danila Medvedeva čini se da bi bez većih muka mogao do polufinala. Četvrti teniser sveta pobedio je Amerikanca Sebastijana Kordu 2:1 (5:7, 7:6, 6:3) i tako se plasirao u osminu finala četvrtog mastersa u sezoni. Bio je Petrov sin na gem od trijumfa protiv Medvedeva, ali je poklekao u taj-brejku i kasnije glatko izgubio odlučujući set. Međusobi meč Nadala i Medvedeva projektovan je za četvrtfinale, a ako zaista i dođe do tog susreta, čini se da će Španac imati ulogu favorita uprkos svim problemima sa telom koje je imao u prethodnom periodu.

Izabrane vesti

Nikada Medvedev nije bio poznat kao relevantan faktor u borbi za trofeje na šljaci, a osvajanjem mastersa u Rimu prošle godine razgoreo je vatru nade da bi mogao da se poboljša dugoročno i na svojoj najneomiljenijoj podlozi. Kako odmiču godine i dolaze novi turniri, sve je jasnije da od toga neće biti ništa, a kao da je današnji susret sa Kordom to potvrdio. Imao je Korda sve u svojim rukama, ali je pri vođstvu od 6:5 u drugom setu propustio veliku šansu da još jednom oduzme servis rivalu i završi meč.

Protivnik Medvedeva u osmini finala biće Aleksander Bublik, još jedan igrač kom šljaka nije uža specijalnost, a upravo bi u tome mogla da leži olakšavajuća okolnost za Rusa.


tagovi

masters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara