Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Najbolja verzija najvećeg! Rat sa Britankom i publikom, servis bombe i četvrtfinale za Novaka

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 05:38

Bez ikakve ideje bio je Manarino, skroz naskroz razoružao ga je Đoković u Melburnu

Australija je videla najbolju verziju najboljeg! Podsetili su se u Melburnu kako je to kada proradi srpski inat I kako se svi provedu protiv Novaka Đokovića kada odluče da ‘ratuju’ sa njim. Adrijan Manarino bio je nemoćan, apsolutno nije imao nikakvu ideju kako da naudi najvećem svih vremena. Skroz naskroz bio je razoružan u Melburnu, Alison Hjuz iz Velike Britanije i publika stali su na stranu francuskog tenisera, međutim, ne da nisu bili od pomoći, nego su aktivirali vulkan – 6:0, 6:0, 6:3!

Cedio je protivnike Adrijan Manarino, odigrao tri meča u maratonskih pet setova i – ništa nije sačuvao za čoveka sa teniskog Olimpa. Pao je bez ispaljenog metka. Meč je praktično bio gotov i pre no što je počeo. Pola veka vodi se evidencija i niko protiv 20 najbolje rangiranih na turnirima prva dva seta nije dobio bez izgubljenog gema! Francuz nije mogao da se odbrani od servis bombi koje je slao srpski as, niti od razornih udaraca upućivanih sa osnovne linije. Vladar Melburna bio je nemilosrdan.

Izabrane vesti

Tek na trenutke padala je Novaku Đokoviću koncentracija, ali ne dovoljno dugo da bi francuski veteran mogao dag a ugrizi. Najbliži je bio u uvodnim gemovima, spasao je prvi reket sveta tri brejk lopte, momentalno pokazao rivalu kako se to radi i meč četvrtog kola pretvorio u jednosmernu ulicu. Samo se najveći koga je beli sport video pitao koliko dugo će Adrijan Manarino biti u igri i koliko će meč potrajati. A, nije dugo, ni dva sata nije izdržao u ringu.

Besprekorno je desetostruki šampion Australijan opena igrao na Rod Lejver arenu, u terminu na koji baš i nije navikao. Ali, prijao mu je. Servis ga je izvanredno služio, podelio je 17 asova, neretko izlazio na mrežu i volejima završavao duge poene. Miksovao je udarce, šetao protivnika po terenu i čekao pravi trenutak za napad. Počastio je Adrijana Manarina sa 31 vinerom, a iz takta nije uspela da ga izbaci ni Alison Hjuz.

Francuz je tek u trećem setu osvojio prvi gem, publika se okrenula na njegovu stranu, a Britanka je iz stolice požurivala Novaka Đokovića, delila je upozorenja. Ni ‘igrice’ glavnog sudije nisu uticale na vlasnika 24 grend slem trofeja, ništa se nije promenilo, ali je zapamtio taj detalj i iskoristio prvu priliku da joj ukaže na propust. Nešto kasnije da uzvrati i delu navijača na tribinama.

Srpskom teniseru su od Francuza više problema napratile propratne stvari. Jedna od njih bile su vremenske (ne)prilike. Krov je zatvoren zbog kiše, bilo je sparno i otežano je disao sredinom drugog seta. Borio se za dah u trećem gemu, međutim, nije dozvolio protivniku da napravi brejk. Odbranio se posle skoro 15 minuta borbe i bez poteškoća stigao je do 58. četvrtfinala nag rend slem turnirima, te se na taj način poravnao sa Rodžerom Federerom

AUSTRALIJAN OPEN, ČETVRTO KOLO:

Nedelja

Đoković – Manarino 6:0, 6:0, 6:3

04.00: Fric – Cicipas

06.00: Siner – Hačanov

09.00: De Minor – Rubljov



tagovi

Novak ĐokovićAdrijan ManarinoATPAustralijan openAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara