Stefanos Cicipas (AFP)
Stefanos Cicipas (AFP)

Nastavlja se slobodan pad Stefanosa Cicipasa: Grk počišćen u Indijan Velsu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 21:08

Češki tenise Jirži Lehečka blista na "petom grend slemu", posle Rubljova, srušio i 11. igrača ATP liste

Manje od mesec dana nakon što je prvi put posle 259 nedelja, odnosno pet godina, ispao iz top 10 ATP liste, nastavlja se slobodan pad Stefanosa Cicipasa. Momak kojem je javnost kada je, baš te 2019. godine prvi put zakoračio u elitno tenisko društvo desetorice najboljih, predviđala blistavu karijeru, razočarao je i u Indijan Velsu. Na putu ka četvrtfinalu zaustavio ga je sjajni Jirži Lehečka. Zapravo, počistio ga je češki teniser za manje od 80 minuta - 2:0 (6:2, 6:4).

Lehečki se mora skinuti kapa jer je u dva dana prvo eliminisao petog igrača planete Andreja Rubljova, a onda i dvostrukog grend slem finalistu postavši prvi Čeh u četvrtfinalu jednog masters turnira još od Tomaša Berdiha i 2017. godine.

Izabrane vesti

Cicipas u prvom setu nije uspeo da napravi brejk šansu, dok je u drugom imao četiri, ali nijednu nije iskoristio. U osmom gemu drugog perioda igre propustio je priliku da realizuje jednu od tri brejk šanse, vrati se u set i eventualno učini meč neizvesnim. Mada, ako se pogleda Cicipasov prošlogodišnji domet u Indijan Velsu, čak je i pomerio lestvicu budući da je pre godinu dana eliminisan već u drugoj rundi od Australijanca Džordana Tompsona.

Cicipas je na Australijan Openu dobacio do osmine finala, nakon toga je izgubio polufinale Los Kabosa od Kaspera Ruda, da bi ga u četvrtfinalu Akapulka zaustavio Aleks De Minor, a nakon što je izbacio Luku Puja i Frensisa Tijafoa u Arizoni, na put mu je stao 32. teniser sveta.

Lehečka je ovim trijumfom već kupio sebi skok na 27. mesto ATP liste. Rang karijere mu je za sada 23. pozicija i baš će se tamo naći ako stigne do polufinala. Mada paklen ga posao očekuje pošto mu se smeši okršaj sa Janikom Sinerom koji u osmini finala igra sa Benom Šeltonom.



tagovi

Stefanos CicipasJiži LehečkaATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara