(©Reuters)
(©Reuters)

Nesalomivi duh Ige Švjontek: Treći put trofej Rolan Garosa u rukama Poljakinje

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 18:07

I ukupno četvrti grend slem pehar za najbolju na svetu

Stvarno najbolja. I na papiru, odnosno WTA listi i na terenu, sa reketom u ruci: Iga Švjontek je ponovo pobednica Rolan Garosa.

Prva teniserka sveta u napetom finalu pariškog grend slema uspela je da, uz brdo preokreta, slomi Karolinu Muhovu i osvoji treći put u karijeri Rolan Garos – 6:2, 5:7, 6:4 za dva sata i 49 minuta igre.

Izabrane vesti

Treći trofej na šljaci Grada svetlosti, četvrti grend slem pehar u karijeri. Taj još jedan uzela je Poljakinja na US openu prošle godine. Miriše da bi svet ženskog tenisa mogao da posle dužeg vremena dobije jednu igračicu koja dominira, koja niže grend slemove.

Istina, ispustila je Muhova danas veliku priliku da uzme prvi „mejdžor“ u karijeri. Verovatno su i nervi učinili svoje. Čehinja ima osvojen samo jedan mali turnir u karijeri, a danas je bila na putu da uzme Rolan Garos. Ipak, u trećem setu je dva puta imala brejk prednosti i nije umela da je sačuva. Na kraju je stigla kazna. Šansa joj je bila sad, pa ko zna kad...

Švjontek do finala nije izgubila ni set na turniru. Toliko je bila dominantna, sigurna u sebe, tako je plenila igrom. I izgledalo je da će i finale biti teniska „viktorija“. Posle sigurno osvojenog prvog seta (6:2), vodila je Poljakinja 3:0 u drugom. Opuštanje il’ ko zna šta li je, možda je i Muhova pustila ruku kada je shvatila da više nema šta da izgubi, tek Čehinja je zaigrala mnogo bolje i uspela da se vrati. A, onda u klackalici drugog seta da ga osvoji.

Nastavila je u trećem u istom stilu, odmah je napravila brejk, da bi onda nervi počeli da rade... Imala je Muhova i 4:3 sa novim brejkom prednosti – uzalud. Serija 3:0 najbolje teniserke sveta i trijumf za treći trofej Rolan Garosa.

A, na WTA listi neće biti ničeg novog za Igu, ostaje na prvom mestu.



tagovi

Iga ŠvjontekKarolina MuhovaRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara